Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még eggyel kevesebb EW?

Dotkom

Még eggyel kevesebb EW?

Az Electro World Magyarország Kft. egykori zászlóshajójának számító budaörsi áruházának főbejáratára is a zárva vagyunk centli került ki, ám a változatosság kedvéért a papíron technikai okokkal magyarázzák a szünetet.

Lapunk egy ideje figyeli az üzletet és az utóbbi időben meglehetősen kevés autó állt a parkolóban. A globalplaza.hu fórumoldalán a bennfentesek egy ideje már pedzegetik az áruház bezárását, de egészen mostanáig nem volt erre utaló jel. A budaörsi áruház volt az Electro World első magyarországi egysége, a Dixons-csoport ennél alkalmazta a legagresszívabb marketingjét a márkanév bevezetése érdekében. A 2002-es februári nyitás a magyar sajtó szerint budaörsi ostromállapotként vonult be a hazai kiskereskedelem történetébe, ugyanis az M1-M7 bevezető szakaszának forgalmát is le kellett állítani a meggondolatlan vásárlók miatt, akik a leállósávban hagyták a gépkocsijukat, mert már meg sem tudták közelíteni az áruház parkolóját. A lánc dömpingáraira a környékbeli kereskedők erős árcsökkentéssel válaszoltak, a Tesco például 20 százalékos azonnali árvágást hajtott végre a műszaki cikkeinél. A Dixons megjelenésekor végrehajtott azonnali árcsökkentés azóta sem fordult elő a magyar kiskereskedelemben.

Az Electro World jelenleg csődvédelem alatt áll, kérdés azonban, hogy sikerül-e megegyeznie hitelezőivel, illetve a remélt külső tőke bevonása időben megtörténik-e.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés