Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jövőre nullszaldó a cél

Dotkom

Jövőre nullszaldó a cél

Beszerzési partnert keres az Electro World.

A Dixons tulajdonlása alatt a magyar Electro World minden beszerzése a cseh Distribution Centeren keresztül zajlott, ezért az árrés, a backmargin, illetve minden gyártói marketing és egyéb támogatás ott maradt, itthon pedig az importnak számító árukészlet után meg kellett fizetni a termékdíjat. Ezt a rendszert lebontotta az új tulajdonos és belföldi beszerzési szerződéseket kötött.
 

A tavalyi 3,75 milliárd forint után az idén, a márciusban záruló üzleti évben 800 millió forint veszteséget mutat az Electro World Magyarország Kft. szaldója. Mindezt 12,11 milliárd forint bevétel mellett érte el a társaság. Közleményük szerint a veszteség a cég átalakításának egyszeri, 400 millió forint ráfordítása nélkül értendő. A társaság vezetése a következő pénzügyi évben már nem tervez jelentősebb operatív veszteséget, a közlemény szerint várhatóan nullszaldóssá válik az elektronikai áruházlánc.

A cég erős hátrányból építkezett (jóllehet 2009 tavaszán csaknem 3 milliárdos tőkeinjekciót kapott), a 2007-től rendre 2 milliárd feletti veszteségei miatt. Így lényegében nem volt pénzintézet, amely finanszírozta volna a társaságot. A múlt hónapban azonban két pénzintézettel és egy hitelbiztosítóval sikerült megegyezni, amely 340 milliós limitet adott a működési költségekhez. Ebből 50 millió forint a hitel, ami alapvetően nem növeli tovább az Electro World Magyarország adósságállományát. A cég ezenkívül több faktorcéggel folytat tárgyalásokat és az összes hitelbiztosítót ellátja a szükséges információkkal a későbbi együttműködés reményében. A tárgyalásoknak nyilvánvalóan lendületet ad az is, hogy a nemzetközi háttér nélkül maradt magyar lánc tárgyalásokat folytat Európa egyik vezető elektronikai termékbeszerzési társulásával – amelytől az Electro World a működési finanszírozás erősödését is reméli.

A cég a közleményében kitért az Electro World Magyarország Kft. tulajdonosi szerkezetére. A tucatnyi áruházat működtető cégre bontott lánc fő tulajdonosa, az Electro World Holding Zrt. egyik vállalkozását jegyző céget tévesen jegyezte be a cégbíróság. A holding tulajdonosi szerkezete valójában csak magyar magánszemélyre mutat, nem pedig panamai vállalkozásra – ezt a tulajdonosok is jelezték a cégbíróságnak. A másik tulajdonos, az EW Electro Retail Ltd. azonban továbbra is ciprusi bejegyzésű.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés