Connect with us

technokrata

Microsoft: vészhelyzet van!

Dotkom

Microsoft: vészhelyzet van!

Sürgősen, de manuálisan telepítendő patch-et ad ki a Microsoft.

Minden hónap második keddjén teszi elérhetővé a korábban kikerült biztonsági javítások óta eltelt időszakban született foltozásokat a redmondi szoftverfejlesztő (angolul ezt nevezik Patch Tuesday-nek). Így megy ez már évek – egészen pontosan 2003 októbere – óta, és csak nagyon kivételes esetekben tér el a megszokott ritmustól a vállalat. Mint például most.

A napokban fogja ugyanis kiadni azt a patch-et, ami az ASP.Net hibáját hivatott megszüntetni (az update összes .NET frameworköt javítja). Azért tértek el eddigi gyakorlatuktól a redmondiak, mert a sérülékenység webes alkalmazások millióit érintheti, és már ki is használják a sebezhetőséget az Interneten. Vagyis támadás alatt állnak bizonyos szolgáltatások úgy, hogy közben a sérülékenységre nem létezik javítás.

Dave Forstrom egy blogbejegyzésben ismertette az azonnali lépés szükségességét. A Microsoft Trustworthy Computing részlegének igazgatója elárulta, hogy a frissítés a napokban jelenik meg, ám az most csak a vállalat Download Centerén keresztül szerezhető meg. Természetesen a jövő hónapban esedékes Patch Tuesday kapcsán elérhetővé válik majd a Windows Update szolgáltatáson keresztül is, ám az érintettek számára javasolt a mihamarabbi beszerzés.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin