Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vezért váltott a HP

Dotkom

Vezért váltott a HP

Az SAP-től érkezik a Hewlett-Packard új vezérigazgatója, elemzők szerint szükség lesz az ígért stratégiai látásmódra a vállalatnál.

Külsős érkezik a Hewlett-Packard (HP) Co. élére: az SAP AG egykori vezérigazgatója, Leo Apothekert választotta a társaság új vezérnek – számolt be a Bloomberg. Apotheker februárban vonult vissza az SAP éléről, akkor a forgalom és a profit csökkenésével indokolva a lépést.

A társaság igazgatósági elnöke a Kleiner Perkins Caufield & Byers-től érkező Ray Lane lesz. Mindketten november elsejétől kezdik a munkát a HP-nál.

Az előző elnök-vezérigazgató Mark Hurd augusztus elején vonult vissza. A vállalatnak olyan új vezetésre van szüksége, amely képes agresszív és akár kockázatos lépéseket is megtenni, hogy új életerőt adjon a cégnek – mondta Joel Achramowicz, a Blaylock Robert Van LLC elemzője, aki szerint az új vezér személye önmagában nem ok HP-papírok semleges minősítésének megváltoztatására. Hurd távozása óta a társaság részvényeinek árfolyama 9 százalékot esett.

Apotheker ennek megfelelően úgy nyilatkozott, hogy képesnek érzi magát arra, hogy stratégiai látásmódot hozzon a HP-be. Emellett a cég számít az új vezető szoftveres tapasztalataira is, a HP új területekre szándékozik belépni, hogy csökkentse az alacsony árrést biztosító számítógép-eladásokat, és versenyre keljen olyan vetélytársakkal, mint az Oracle, a Cisco Sytems vagy az IBM.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés