Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kikerüli a mobilszolgáltatókat az új magyar fejlesztés

Dotkom

Kikerüli a mobilszolgáltatókat az új magyar fejlesztés

Szabadalmi bejegyzés alatt áll a mobilfizetési rendszer.

Dolgozzanak a szerverek!
A fejlesztés a cég üzleti informatikában képviselt terminálfilozófiáját követte, azaz a szerverek végzik a feladatokat, míg a végfelhasználóknál csak kezelőfelületek jelennek meg. Ez azért is fontos, mert ha a mobileszközök kritikus alkalmazásokkal rendelkeznének, megnőne a biztonsági kockázat, hiszen a mobileszközök elveszhetnek, illetéktelenek kezébe kerülhetnek. Tehát csak azok a képességek jelennek meg a mobilokon, amelyekkel a létező legbiztonságosabban, leggyorsabban képes kommunikálni a szerver és a felhasználó. A mobilberendezések csupán humáninterfész eszközök, azaz a felhasználói utasítások bevitelére szolgáló felületként szolgálnak.
 

Elkészült és máris nemzetközi érdeklődés kíséri a Polygon Informatikai Kft. és a Szegedi Tudományegyetem állami támogatással kifejlesztett mobilinformatikai szoftverét. A bankoktól és mobiltársaságoktól független mobilalkalmazások előtt utat nyitó rendszerrel kiiktathatók a tranzakciós díjfizetéssel sújtott közvetítői szolgáltatások.

A fejlesztés egy nagy biztonságú rendszerplatform, amely lehetővé teszi szokványos mobileszközök és számítástechnikai alkalmazások együttműködését. Az alaprendszer révén a mobileszközök minden különösebb fizikai átalakítás, bővítés nélkül képesek lesznek a szerveralkalmazások klienseként működni – mutatta be a fejlesztést Gál György, a Polygon ügyvezetője.

Mint tegnap megírtuk, a fejlesztés révén valóban nincs szükség például a mobilfizetési rendszerek működtetéséhez a mobilszolgáltatók bevonására, így nem kell tranzakciós díjakat fizetniük a felhasználóknak. Például a mobilparkolásnál vagy autópálya-matrica vásárlásakor ezeknek a szolgáltatásoknak a működtetéséért tranzakciós díjakat szednek a mobilszolgáltatók. A most kifejlesztett rendszerrel ezentúl úgy lehet létrehozni az ilyen alkalmazásokat, hogy azok működtetéséhez nem lesz szükség a mobilszolgáltatók szokásostól eltérő közreműködésére.

A kifejlesztett alaprendszer rendkívül sok felhasználási mód létrehozására kínál lehetőséget – hangoztatta a cégvezető. A Polygon mop@ néven egy modern mobilfizetési megoldást dolgozott ki példaként, amely mesterséges intelligenciaelemeket is felhasznál az egyénre jellemző vásárlási szokások elemzésére vagy a pontgyűjtő akciókhoz. A pénzügy vagy a kereskedelem területén túl hasonlóképpen lehet majd magas intelligenciájú rendszereket kialakítani az ipar vagy akár az egészségügy számára is. Már munkában van például egy közműszolgáltató bevetési egységeit irányító rendszer is, amely akár távvezetékek vagy épületek javításán dolgozó csoportok munkáját tudja segíteni.

A Polygon a szoftverrendszert egyrészt az eddigi üzleti partnerhálózata – hazai bankok és más, pénzügyi rendszereket üzemeltető vállalatok – számára kívánja értékesíteni, másrészt lehetőség nyílik új piaci szegmensek, mint például pénzügyi területen tevékenykedő mobil ügynökök vagy plázákat, bevásárlóközpontokat üzemeltető vállalkozások kiszolgálására is. Mindezek ellenére már nemzetközi érdeklődő is van a megoldás iránt, ám erről részleteket nem kívánt elárulni a magyar társaság vezetője.

A fejlesztés első, szabadalmi bejegyzés alatt álló magyar alkalmazási megoldása a mop@ névre keresztelt mobilfizetési rendszer. A GOP 2007-es keretéből több mint 50 százalékos állami támogatásban részesített, 197 millió forint teljes költségű projekt a Polygon korábbi szoftverfejlesztési eredményeit is felhasználta.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés