Connect with us

Hirdetés

technokrata

A cégek nem bízzák másra az informatikát

A cégek nem bízzák másra az informatikát

Dotkom

A cégek nem bízzák másra az informatikát

Miközben egyre jellemzőbb, hogy a vállalatok külső cégekre bízzák a könyvelést, ugyanez nem mondható el az informatikai tevékenységről.

Európában 30 százalék fölött van az informatikai infrastruktúra kiszervezésének aránya, ami egy felmérés szerint 3-4 éven belül akár 60 százalék is lehet, míg Magyarországon ma még a vállalatok és az intézmények mindössze 11 százaléka szervezi ki informatikai erőforrásait – mondta Zsembery György, az Invitel értékesítési és marketingigazgatója egy tegnapi háttérbeszélgetésen.

Az itthoni “birtoklási vágy” a megélésén túl az ismeret hiányával is magyarázható, de vannak, akik nem bíznak a külső szolgáltatásban, s az érvek között lehet, hogy a kihelyezés miatt csökken a cégen belüli ereje az it-részlegnek, zsugorodik a büdzséje és a létszáma. Ezzel szemben az e tevékenységet végző cégek, így az Invitel is, azt hozza fel érvként a kihelyezés mellett, hogy a külső szolgáltatás költségkímélőbb, ráadásul a cégen belüli it-szakemberek végre az információtechnológiával foglalkozhatnak, nem mással. Az Invitelnek a csaknem egymillió lakossági ügyfelén túl körülbelül 60 ezer üzleti ügyfele van, s mintegy 300 a hosting szolgáltatást igénybe vevő partner. Az Invitel milliárdos bevételre tesz szert ebből a tevékenységből – válaszolta érdeklődésünkre konkrét számok nélkül Zsembery. Ez a cég bevételének nem éri el a tíz százalékát (ám az elmúlt két évben duplázódott a bevétel), a vállalati kör pedig a cég teljes bevételéhez egyharmad részben járul hozzá. Az Invitel tavalyi bevétele – az előzetes számok alapján – megközelíti a 92 milliárd forintot, ami elmarad a 2008-as 97,1 milliárd forinttól. A társaság 2008-as EBITDA-ja 42,7, a 2009-es pedig 42,6 milliárd forint volt.



Szólj hozzá!

Dotkom

A cégek nem bízzák másra az informatikát

Miközben egyre jellemzőbb az, hogy a vállalatok külső cégekre bízzák a könyvelést, ugyanez nem mondható el az informatikai tevékenységgel kapcsolatban, vagyis ezek kihelyezése ma még nagyon az elején tart Magyarországon – mondta Zsembery György, az Invitel értékesítési és marketing igazgatója egy mai sajtóbeszélgetésen.

Európában 30 százalék fölött van az informatikai infrastruktúra kiszervezésének aránya, ami egy felmérés szerint 3-4 éven belül akár 60 százalék is lehet, míg Magyarországon ma még a vállalatok és az intézmények mindössze 11 százaléka szervezi ki informatikai erőforrásait. Ez a birtoklási vágy a megélésén túl az ismeret hiányával is magyarázható, de vannak, akik nem bíznak a szolgáltatásban.

Az Invitel napjainkban milliárdos bevételre tesz szert ebből a tevékenységből – válaszolta érdeklődésünkre konkrét számok nélkül Zsembery. Ez a cég bevételének csaknem 10 százaléka, a vállalati körből pedig a cég teljes bevételéhez egyharmad részben járul hozzá.

A társaságnak egyébként körülbelül 60 ezer üzleti ügyfele van, s mintegy 300 a hosting szolgáltatást igénybe vevő partnerük.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés