Connect with us

Hirdetés

technokrata

Felvette a kesztyűt az SAP az Oracle-lel szemben

Dotkom

Felvette a kesztyűt az SAP az Oracle-lel szemben

A világ legnagyobb üzletiszoftver-gyártója – hogy megtartsa versenyelőnyét az Oracle-lel szemben – 5,8 milliárd dollárért felvásárolja az okostelefonokról elérhető pénzügyi elemzőszoftvereket fejlesztő Sybase Inc.-t.

A Forrester Research elemzője szerint az amerikai Sybase éppen azokban a szoftverekben erős, amelyekben az SAP fejlődni szeretne, például a mobiltelefonnal hozzáférhető felületekben és a közvetlenül a memóriából futó programokban.

A német SAP új vezérigazgatói, Bill McDermott és Jim Hagemann Snabe az árbevétel csökkenésének folyamatát fordítanák meg felvásárlásaikkal. A Sybase eddigi vezérkara független egységként vezeti tovább a céget, vezérigazgatója, John Chen pedig az SAP igazgatótanácsába kerül; a közlemény szerint az SAP egyelőre nem készül munkahelyek felszámolására.

A Sybase részvényesei a megállapodás értelmében részvényenként 65 dollárt kapának; ez 56 százalékkal magasabb, mint a tárgyalások nyilvánosságra kerülése előtti 45,57 dollár; azóta a cég papírjai tegnap 56,14 dollárra, majd 65,50 dollárra kúsztak fel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés