Connect with us

technokrata

Váltás az IVSZ élén

Dotkom

Váltás az IVSZ élén

A 2010. május 6-án megtartott rendes éves közgyűlésén az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) új elnököt és informatikai alelnököt választott, valamint döntöttek az etikai és fegyelmi bizottság megüresedett pozícióiba delegált új tagok személyéről is.

Az IVSZ új elnöke Laufer Tamás lett, akit a közgyűlésen részt vevő tagvállalatok meggyőző többséggel választottak meg a következő három évre a szövetség élére. Az elnöki tisztet 2008 óta betöltő Keresztesi János nem indult újra az elnökválasztáson, de megpályázta az újonnan létrejött informatikai tagozat alelnöki posztját, amelyre a közgyűlés meg is választotta. Az IVSZ közgyűlésen részt vevő tagvállalatok megszavazták azt a szervezeti módosítást is, amelynek alapján a vállalatméret szerinti tagozatok – mikro-, kis- és nagyvállalatok, illetve multinacionális vállalkozások – mellett a továbbiakban szakmai – informatikai, telekommunikációs és elektronikai – tagozatok is működnek az IVSZ-ben.

A jövőre fennállásának húszéves évfordulóját ünneplő IVSZ számos kezdeményezéssel és programmal állt ki amellett, hogy az infokommunikációs iparág az őt megillető helyre kerüljön a gazdaságban. Mind a leköszönő, mind az új elnök egyetértett abban, hogy a következetesség és a folytonosság hozhat sikereket az it-szektor számára. Ezt szem előtt tartva tovább kell vinni az elmúlt évek jelentős, az egész iparág számára meghatározó kezdeményezéseit, mint például az ict-szektor iparpolitikai akciótervének véghezvitelét vagy a Titan-program elindítását. A közgyűlés meghívott előadója, Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, a Fidesz informatikai munkacsoportjának vezetője mindezek megvalósításához partnerséget ajánlott fel a kormányzat részéről.

Az IVSZ új elnöke programbeszédében elmondta, minden eddiginél nagyobb nyitottság mutatkozik az informatikai megoldások befogadására és alkalmazására a társadalom, a gazdaság és a kormányzat részéről is. A lehetőségek mellett azonban változásokra is szükség van és ezek megvalósításához az új kormánynak megvan a felhatalmazása. Az informatikai iparág résztvevőinek fontos szerepük van ebben a folyamatban, hiszen a társadalom és a gazdaság sikeres fejlesztéséhez csak az informatikai készségek elsajátításán keresztül vezet az út. Az új elnök kiemelt feladatként fogalmazta meg az iparági lobbi erősítését a kutatás-fejlesztés, a kockázatitőke-bevonás és informatikai képzések területén.

Laufer Tamás villamosmérnöki és MBA-végzettséggel rendelkezik. Pályáját a Videoton Fejlesztési Intézetnél kezdte szoftverfejlesztőként, majd Párizsban a Bull vállalatnál dolgozott. Az Andersen Consulting tanácsadó cég igazgatója 1995-től, majd 1996-tól az Oracle Magyarország konzultációs üzletágának igazgatója, később ügyvezető igazgatója. A Magyar Posta igazgatója, a vezérigazgató főtanácsadója 2002-től fél évig. Ezt követően a SZÜV, majd az Albacomp vezérigazgatója. Laufer Tamás 2006-tól elnöke és társtulajdonosa a RacioNet Informatikai Zrt.-nek, és öt éve tölti be az IVSZ nagyvállalati tagozatának alelnöki pozícióját.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Smart-TV

A nappalikban már dúl a 8K forradalom

2021. április 20. kedd

SmartPhone

Mutasd meg a saját történetedet a Samsunggal!

2021. április 15. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin