Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kínai csúcscég nyit üzemet Magyarországon

Dotkom

Kínai csúcscég nyit üzemet Magyarországon

A sikeres teszt üzem után – amelyet Pécsett és Komáromban végez a kínai székhelyű Huawei telekommunikációs cég, 2011-ben már 1,5 milliárd dollár értéket állíthatnak elő a két magyarországi logisztikai és összeszerelő bázison – Takács Zoltán, a Huawei Magyarország kereskedelmi igazgatója egy mai tájékoztatón.

A két helyszínen jelenleg 280 főt foglalkoztatnak, s számukat 700-ra kívánják növelni. A magyarországi központból szolgálják ki az európai és az észak-afrikai piacokat. Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója kiemelte, hogy a  Huawei céggel való kapcsolatuknak is szerepe volt abban, hogy a mobiltelefon társaság 100 százalékkal növelte az aktív mobil internet előfizetők számát,  aminek következtében a cég aktív mobil internet előfizetőinek száma 187 ezer.

A piac körülbelül 60 százalékkal növekedett az említett időszakban. A Vodafone egy új szolgáltatással rukkol elő, az internet megosztóval, aminek révén egyszerre, párhuzamosan többen is használhatják a mobil internetet.

A tájékoztatón a Huawei európai alelnöke, Xu Qin Song átadta a Vodafone-nak, az Európai Adattechnológiai Innovációs Díjat.

A két cég kapcsolata ugyanis 2005-re nyűlik vissza, azóta a kínai cég több megoldást is szállított a magyarországi Vodafone-nak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés