Connect with us

technokrata

IFS: 28%-os EBIT növekedés 2009-ben, erősen induló 2010

Dotkom

IFS: 28%-os EBIT növekedés 2009-ben, erősen induló 2010

Az IFS, a globális ERP megoldásszállító 2010. február 8-án tette közzé 2009. évre vonatkozó pénzügyi eredményeit.

A svéd tőzsdei cég 28 százalékos üzemi eredmény (EBIT) növekedést ért el, valamint a tanácsadásból, karbantartásból és terméktámogatásból származó bevételek is emelkedtek a kihívásokkal teli és válsággal sújtott piacon. Ugyanezen a napon jelentette be a társaság az amerikai hadsereggel kötött újabb, közel 10 millió dollár értékű szerződését.

A nemzetközinél kedvezőtlenebb helyzetben lévő hazai piacon az IFS új középvállalati ügyfelek megszerzésével, valamint számos meglévő ügyfelénél végzett rendszerfrissítéssel az egy évvel korábbi szinten teljesített. Az erőműveket építő és üzemeltető Sinergy Kft.-vel megkötött szerződés a nemzetközi szinten stratégiai iparágnak, és kiemelkedő referenciabázisnak számító energiaszektorba való betörést jelenti az IFS számára Magyarországon is.

Az iparági elemzők (Forrester, IDC) szerint 2010-ben a piac ismét enyhe (3-7%-os) növekedésnek indul. Fő hajtóerőként említik, hogy a jövőben az ügyfeleknek nem lesz elegendő csupán a költségcsökkentés és hatékonyságnövelés eszközeként tekinteni az ERP rendszerre, hanem előtérbe kerül a stabilitás, a biztonság fokozása, a folyamatok átláthatóvá tétele, valamint az eszközeik értékének nyomon követése.

Az IFS továbbra is tartja magát a 2008-ban kitűzött, és nyilvánosságra hozott terveihez, melyek lényege 15%-os haszon elérése, valamint a termékbevétel megduplázása 2013-ra. Ezeket a célokat részben organikus növekedéssel, részben pedig további felvásárlásokkal kívánja elérni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Hirdetés

Műszaki-Magazin.hu