Connect with us

technokrata

Bezárták a hackeriskolát

Dotkom

Bezárták a hackeriskolát

Több mint 50 rendőr csapott le a kínai hackerképző központra.

Kína középső részén nemrég összehangolt rendőri intézkedést foganatosítottak: a China Daily beszámolója szerint az ország egyik legnagyobb hackerkiképző helyének számító központra ötven rendőr bevonásával csaptak le a hatóságok. A Black Hawk Safety Net nevű centrum átkutatása során három embert tartóztattak le. Egyelőre nem tudni, hogy az itt őrizetbe vettek, és úgy általánosságban maga a hely kapcsolatba hozható-e a Google Gmail szolgáltatása elleni támadással, de a lépés azt mutatja, hogy az ország maga is proaktívan igyekszik tenni az online fenyegetésekkel szemben.

Fekete Sólyom Biztonsági Hálózat
A bolt még 2005-ben nyílt meg; az elmúlt évek alatt több mint 12 ezer VIP tagra tett szert, további 170 ezer internetező pedig ingyenes tagsággal rendelkezett. Nyíltan hackerbarát kezdeményezésről van szó: a BHSN online toborozta az érdeklődőket, akik egy kisebb összegért cserébe leckéket vehettek cyberhadviselésből, például trójai támadásokkal kapcsolatos képzésekben részesülhettek. A hackerpalánták rendesen fizettek: a helyi rendőrség beszámolója értelmében hétmillió jüan (nagyjából 200 millió forint) folyt be az üzemeltetők számára az évek alatt.

7,6 milliárd jüan (220 milliárd forint) gazdasági kárt okoztak a hackerek a tavalyi év során az ország mintegy 380 millió internet-felhasználójának, a helyi kormányzat állítása szerint.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés