Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vírusriadó a Facebookon

Dotkom

Vírusriadó a Facebookon

A téves vírusriasztásnak valódi fertőzés lehet a következménye.

Az elmúlt napokban számtalan Facebook-felhasználó küldött tovább egy figyelmeztetést egy vírussal kapcsolatban: „Mostanában lassú a Facebookod?Menj a Settings/Application settings menüpontba, és válaszd ki az „added to your profile” elemet a legördülő menüből. Ha látsz ott egy „unnamed app” [névtelen alkalmazás] nevűt, azonnal töröld, mert egy kémprogramról van szó. Add tovább! Én megnéztem, és nálam is ott van.”

A Panda Security szakemberei azonban figyelmeztetnek: maga a riasztás hamis, aki viszont kicsit komolyan veszi, és beleássa magát a témába, akár valódi vírust is szerezhet.

„Az „unnamed app” nem egy vírus, hanem egy legitim Facebook-alkalmazás, a „boxes tab” („Boxes” fül v. címke) megjelenítéséért felelős.” – mondta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója – „A jelenléte teljesen természetes a Facebook-rendszerben, tehát semmilyen veszélyt nem jelent.”

A Panda szakemberei szerint viszont van valós veszélye is az ügynek: ha valaki egy kicsit kíváncsivá válik, és elkezdt a Google-ön keresgélni „Facebook unnamed app” kulcsszavakkal, rögtön az első három találatban olyan oldalt kap, amely viszont meg van fertőzve, és így valódi vírus települhet a gépére, ha arra rákattint.

„Ez sajnos nagyon találékony módja a támadásnak. A vírus terjesztői bedobtak a rendszerbe egy álvírusról szóló pletykát, aztán létrehoztak egy olyan oldalt, ami a megfelelő kulcsszavakra előkelő helyen jön fel, és megfertőzték valódi vírussal. Elég bizarr, hogy elkezdtek „farkast kiáltozni”, aztán a zűrzavarban tényleg behoztak egy valódi „farkast” .” – mondta Sándor Zsolt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés