Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szoftvercéggel bővülhet a magyar tőzsde

Dotkom

Szoftvercéggel bővülhet a magyar tőzsde

Néhány héten belül új cég léphet a magyar tőzsdére.

A szoftverek fejlesztésével foglalkozó Kulcs-Soft Számítástechnikai (Ny)rt. részvényeivel várhatóan már október 30-ától kereskedni lehet a magyar piacon – értesült a Portfólió. Lapunk megkeresésére a cégnél azt mondták, több információval hivatalosan egyelőre nem szolgálhatnak, de a közeljövőben sajtótájékoztatót tartanak. A cég honlapján ugyanakkor egyértelműen látszanak a tőzsdei bevezetés jelei, hiszen külön befektetői linken adnak tájékoztatást arról, miért lehet érdemes részvényt vásárolni. A cég elnök-vezérigazgatója, Kulcsár Tibor annyit elárult: nem új részvénykibocsátással lépnének a tőzsdére, hanem Kulcsár adná el részvényeinek egy részét 1000 forintos áron. Ez a 6 millió darabos részvénymennyiséget figyelembe véve 6 milliárd forintos kapitalizációt jelenthet.

A cég honlapjának adatai szerint a Kulcs-Softnak három magyar magánszemély a részvényese. Hoskó Róbert 3000, Turbucz Erika 12 000 darab részvényt birtokol, míg a többi a cég első emberének a birtokában van. Ebből az 5 985 000 darab részvényből adna el mintegy 5 százaléknyit az elkövetkező két-három hónapban.

Az elnök-vezérigazgató elmondása szerint a tőzsdei szerepléssel a társaság két fő irányba mutató fejlesztéseit kívánja majd finanszírozni. Egyrészt a társaság a külföldön forgalmazott termékeihez szükséges fejlesztésekhez és marketingkiadásokhoz használná fel a plusztőkét, másrészt az iPhone-os szoftverek fejlesztésében is nagy lehetőségeket látnak.

A társaság az idei évre 15 százalékos növekedéssel 720 millió forintos bevételt tervez, míg a nyereség tekintetében irányszámként 10 százalékos rátával lehet számolni. A cég honlapja szerint az elmúlt évek alapján az látszik, hogy éves szinten 20 százalékkal tudnak növekedni, ami jövőre 1 milliárd forint feletti árbevételt jelenthet.

A cég jelenleg a pénzügyi felügyelettől várja a tőzsdei tájékoztatójának az elfogadását.Részvényenként 1000 forintért lehet majd vásárolni



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés