Connect with us

Hirdetés

technokrata

Várni kell a T-Mobile-Orange fúzióval

Dotkom

Várni kell a T-Mobile-Orange fúzióval

Elhalaszthatják a T-Mobile brit részlegének és a France Telecom szintén szigetországbeli szolgáltatójának, az Orange UK fúzióját egy versenyhatósági felhívás miatt.

A Deutsche Telekom és a France Telecom tervét, miszerint egyesítik egyesült királyságbeli egységeiket, elhalaszthatják, mivel a szigetország fogyasztóvédelmi és versenyhatósági hivatala (Office of Fair Trading) felhívta az Európai Uniót, hogy vizsgálja meg a tervezett fúziót a túl nagy piaci részesedés miatt – értesült a Guardian. Az ügyletet a múlt héten jelentették be, miután a kormány tárgyalásokat folytatott a fúzióról. A létrejövő óriásvállalat 37 százalékos részesedéssel rendelkezne a piacon.

A mobiltelefoncégek közül egyre többen próbálják fúzióval megmenteni profitjukat, mivel az európai mobiltelefon-piacon olyan öldöklővé vált az árverseny, hogy csak a vállalkozások méretének növelésével lehet növelni a nyereséget. A Deutche Telekom korábbi tájékoztatása szerint az üzlettel négymilliárd eurónyi szinergiahatást tudnának elérni, míg az erre fordítandó befektetés összege 2014-ig 980 milliótól 1,3 milliárd euróig terjedne.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés