Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ad-Aware: megújult a kémprogramirtó alkalmazás

Dotkom

Ad-Aware: megújult a kémprogramirtó alkalmazás

Gyorsabb, jobb eltávolítási képességek és viselkedésalapú keresőmotor – Ad-Aware 8.1.

A napokban frissítette közismert kémprogramkereső és -irtó alkalmazását a Lavasoft. Az immár nyolcadik generációját taposó Ad-Aware (letöltés itt) ezen változata a korábbihoz képest nem változott drámaian, fejlesztői inkább továbbgondolták az előző kiadást. Például a Genotype névre hallgató viselkedésalapú keresőmotor finomításával olyan állományokról képes nagyobb biztonsággal meghatározni szándékukat, melyek korábban többnyire tévesen voltak veszélyesnek besorolva. Emellett gyorsabbá is vált az alkalmazás: felhasználói tesztek szerint akár harmadára is csökkenhet a teljes rendszerellenőrzés ideje az ezt megelőző változathoz viszonyítva.

Neturalizer névre hallgat az új rendszer, mellyel könnyebb az egy típusba tartozó kártevőket kezelni. Ezekhez alapértelmezett parancs is tartozik, de természetesen a felhasználó saját szájízlésének megfelelően beállíthatja, mi legyen a teendő. A kezelői felület finomodását jelzi a „Switch to Simple/Advanced Mode” felirat a GUI bal alsó sarkában, mellyel az egyszerűsített és a részletes felület között válthatunk, egyetlen kattintással. Kezdő, vagy a téma iránt nem érdeklődő internetezők számára érdemes az egyszerűsített módot használni, míg a kártevők elleni védekezést komolyabb szinten űzők részletesen bekonfigurálhatnak szinte mindent.

Az Ad-Aware is rendelkezik úgynevezett játék móddal, amikor a védelem a megszokott szinten dolgozik, de egy biztonsági esemény nem szakítja meg a felhasználói élményt. Ennek köszönhetően nem ugrik fel biztonsági figyelmeztetés játék vagy filmnézés közben. Kevésbé fontos, de sokak számára lényeges lehetőség, hogy a kinézet is jobban saját ízlésünkhöz szabható: még több skin készült a változathoz. Emellett a programot használók alkotta közösségi tartalmakat (felhasználói skinek és fordítások) is használatba vehetjük.

Szerencsére továbbra is létezik ingyenes változat az alkalmazásból, igaz, ez némileg csökkentett funkcionalitással bír – nem használható minden, a teljes verzióban meglevő lehetőség. Például kimaradt belőle az antivírus opció, és a viselkedésmintán alapuló keresés illetve a valósidejű Registry-védelem sem tartozéka a könnyített változatnak. Az Ad-Aware Free nem tudja a hálózati meghajtókat ellenőrizni; ugyanakkor mind a Plus, mind a Pro változat kínál 30 napos próbahasználatot, mielőtt ki kellene érte fizetni 27 vagy 40 dolláros árát.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés