Connect with us

technokrata

Jövőre nőhet a távközlési világpiac

Dotkom

Jövőre nőhet a távközlési világpiac

Az Alcatel-Lucent szerint 2010-ben már világszerte növekedni fog a távközlési piac: ennek időpontja térségenként és országonként, illetve szolgáltatónként változó lesz, ám nagy valószínűséggel a piac fejletlensége és ezért az infrastrukturális fejlesztések nagy igénye miatt először a fejlődő országokban következik be.

Luis Martinez Amago, a cég FÁK-, illetve a közép- és dél-európai országokért felelős elnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: mivel a fejlettebb országokban érettebb a távközlési piac, ott várhatóan később indul meg a növekedés – tudósít az MTI-Eco.

Az elnöke úgy vélte, 2009-ben a piac világszintű visszaesése 8-12 százalék közötti lesz a tavalyi évhez képes. Az Alcatel-Lucent szerint a fő kihívás most az, hogy miközben erőteljesen nő a hálózatokon a forgalom, főként az adatkommunikációs adatátvitel, ezzel nem bővül arányosan a bevétel. Korábban a trend az volt, hogy nőtt a beszédforgalom és ennek megfelelően emelkedtek a bevételek is. Az elnök elmondta: a 2005-ös adatforgalom 2008-ra hatszorosára nőtt világszinten. Előrejelzésük szerint a trend folytatódik, s a 2008. évi forgalom 2013-ra ötszörösére emelkedik. Jövőre és azután az adatátvitel egyre nagyobb hányadát teszi ki a videoforgalom, miközben a mobil szélessávú forgalom megduplázódik évente. Az Alcatel-Lucent ebből adódóan két területen lát nagy üzleti lehetőséget világszinten és Magyarországon is: egyrészt a jelenlegi hálózatok sávszélességének bővítésében, másrészt az új hálózatok építése területén.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés