Connect with us

technokrata

Laptopot kapnak a hazai általános iskolások

Dotkom

Laptopot kapnak a hazai általános iskolások

Száznál több magyar általános iskolában használják szeptembertől az Albacomp által forgalmazott Intel Classmate PC laptopokat.

Több mint 3 000 darab Intel Classmate PC-vel indul az új tanév, a HEFOP 3.1.3/B pályázaton nyertes intézmények számára. Az Albacomp által forgalmazott diáklaptopot és a hozzá kapcsolódó oktatási módszertant Közép-Kelet-Európában Magyarországon vezetik be elsőként az oktatásban. Az Albacomp és az Intel szerint ez hatalmas áttörés a magyar oktatásban, hiszen több mint száz intézmény kezdi a tanévet a Classmate PC-vel, ezzel nemzetközileg elfogadott oktatási platformot biztosítva diákjainak. Az Intel és a magyar kormány képviselői még 2007 végén írtak alá szándéknyilatkozatot arról, hogy az Intel World Ahead program egyes oktatási projektjeit Magyarországon is kipróbálják. Ennek keretében a Classmate PC-t eddig két budapesti iskolában használták, az itt és a nemzetközi képzésben megszerzett know-how-t akkreditált továbbképzéseken tudják majd elsajátítani a tanárok.

A Classmate PC-t is magába foglaló eszközrendszer a kompetenciaalapú oktatás jegyében támogatja a projekt alapú, az 1:1 oktatási módszereket, a csoportmunkát és a mobil oktatási lehetőségeket. A gépekre telepített programok segítségével a tanárok azonnali teszteket készíthetnek, filmeket és prezentációkat vetíthetnek, illetve ellenőrizhetik a diákok monitorait és internethasználatát a saját gépükön keresztül. Itthon már a honosított tanulói laptopok kerültek az intézményekbe, magyar billentyűzettel, magyar nyelvű osztályfelügyeleti szoftverekkel, valamint a telepítéshez és a bevezetéshez szükséges segédletekkel.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu