Connect with us

Hirdetés

technokrata

Halló, tessék! Itt a recesszió…

Halló tessék! Itt a recesszió…

Dotkom

Halló, tessék! Itt a recesszió…

Jelentős profitcsökkenésről számolhat be a Magyar Telekom gyorsjelentésében, az osztalékszint azonban az elemzők szerint nincs veszélyben.

Az általunk megkérdezett elemzők átlagosan közel 16 százalékos profitcsökkenésre számítanak a Magyar Telekomtól, amely várhatóan csütörtökön publikálja második negyedéves gyorsjelentését. A kép azonban nem is annyira kedvezőtlen, mint amennyire első ránézésre látszik, hiszen a tavalyi második negyedévben szerepelt egy egyszeri 8,5 milliárd forintos tétel, amelyet figyelmen kívül hagyva mindössze 2,3 százalékos lenne a csökkenés – hívják fel a figyelmet a Concorde elemzői.

A recesszió szerintük különösen olyan alaptevékenységekre nyomja rá bélyegét, mint a vonalas és mobiltelefonálás, ugyanakkor a tripla csomag (internet, tv és telefon), valamint a tv-előfizetési ajánlatok sikere növelheti a bevételeket. Igaz, a másik ágon a recesszió miatt elszenvedett visszaesés pótlására ez nem lesz elég.

Az EBITDA is az egyszeri hatás miatt mutat nagyobb visszaesést, enélkül alig 5 százalék feletti lenne a mínusz. Az elemzők egyhangú véleménye a vállalat vezetésének korábbi nyilatkozataival összhangban, hogy a jelenlegi készpénztermelő képesség és eladósodottsági szint mellett a 74 forintos osztalék egyelőre nincs veszélyben.

A recesszió külö­nösen az alaptevékenységekre nyomja rá a bélyegét



Szólj hozzá!

Dotkom

Halló tessék! Itt a recesszió…

Jelentős profitcsökkenésről számolhat be a Magyar Telekom gyorsjelentésében, az osztalékszint azonban az elemzők szerint nincs veszélyben.

Az általunk megkérdezett elemzők átlagosan közel 16 százalékos profitcsökkenésre számítanak a Magyar Telekomtól, amely szerdán publikálja második negyedéves gyorsjelentését. A kép ráadásul nem is annyira rossz, mint amennyire első ránézésre látszik, hiszen a tavalyi második negyedévben szerepelt egy egyszeri 8,5 milliárd forintos tétel, amelyet figyelmen kívül hagyva mindössze 2,3 százalékos lenne a csökkenés – hívják fel a figyelmet a Concorde elemzői.

A recesszió szerintük különösen olyan alaptevékenységekre nyomja rá bélyegét, mint a vonalas és mobiltelefonálás, ugyanakkor a tripla csomag és a TV előfizetési ajánlatok sikere növelheti a bevételeket. Igaz, a másik ágon a recesszió miatt elszenvedett visszaesés pótlására ez nem lesz elég.

Az EBITDA is az egyszeri hatás miatt mutat nagyobb visszaesést, e nélkül alig 5 százalék feletti lenne a mínusz. Az elemzők egyhangú véleménye a vállalat vezetésének korábbi nyilatkozataival összhangban, hogy a jelenlegi készpénztermelő képesség és eladósodottsági szint mellett a 74 forintos osztalék egyelőre nincs veszélyben a cégnél.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés