Connect with us

technokrata

A vágy titokzatos tárgya: iPhone 3GS

Dotkom

A vágy titokzatos tárgya: iPhone 3GS

Az első magyarországi iPhone 3GS-tulajdonos hajnali négy óra óta várt arra, hogy kinyisson az a T-Pont üzlet, ahol a T-Mobile ma reggel kilenckor megkezdte a kult-mobil hazai értékesítését.

A kárpótlási jegyekért sorban álló, időnként hajba kapó nyugdíjasokkal fémjelzett régi szép időket idézte az a mintegy 60 vásárló, aki az üzletnyitásig összegyűlt a MOM Üzletháznál, hogy bebiztosítsa magának az előrejelzések szerint gyorsan hiánycikké váló iPhone 3GS-t. A híradások szerint az Apple világszerte képtelen akkora mennyiséget gyártani a készülékből, amennyire kereslet mutatkozik, így könnyen lehet, hogy a jövő héten ocsúdók már csak álmodozhatnak az okostelefonról.

Sokan arra számítottak, hogy az első iPhone modell premierjéhez képest már világszerte enyhébb lefolyású lesz a 3GS-láz, mivel az álommobil elsődleges célközönsége már megszerezte az előző modellt, amelyhez képest az új készülék – néhány új funkciótól eltekintve – csak a processzor és az internet-kapcsolat sebességében jelent igazi előrelépést. Az iPhone 3GS iránti globális kereslet ennek ellenére az Apple gyártókapacitásait is zavarba hozta: a június 19-i világpremierrel megindult kiskereskedelmi forgalmazás harmadik napján eladták az egymilliomodik készüléket.

A T-Mobile korábbi tájékoztatása szerint a Magyarországra érkező indulókészlet 2-3 napra lehet elegendő, Winkler János, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese pedig ma reggel úgy nyilatkozott, hogy legfeljebb egy hétre elegendő 3GS van most az országban. A további szállítások mennyisége és időpontja egyelőre nem ismert, mint ahogy az sem, hogy pontosan mekkora készlettel debütált Magyarországon az új iPhone, erről a készülék kizárólagos magyarországi forgalmazója szigorú szerződései miatt egyébként sem nyilatkozhatna. A T-Mobile-nál így nem árulhatták el azt sem, hogy az előző modellből mindeddig hány darabot adtak el Magyarországon. A forgalmazás első napján kiderült új iPhone egy csoda, nemcsak tudásában, hanem árában is. Konstrukciótól függetlenül két év alatt nagyjából 400 ezer forintba kerül, hiszen míg a legdrágábban 125 ezerért megvásárolt készülék alapdíja 5000 forint, addig a 19 ezer forintos első kifizetés esetén havi 18 ezer forintba kerül az készülék birtoklása, telefondíj nélkül. A szakmabeliek szerint azonban a készülék nem tud annyit, mint amennyit kérnek érte.

Az új iPhone-ban megerősítették az internetes és videó-alkalmazásokat, így a készülék tökéletes tárgya lehet a T-Mobile háromképernyős stratégiájának: a Magyarország első triple play mobilszolgáltatását (MédiaMánia csomag) kínáló cég szerint hazánk területének 70 százalékán elérhető 3G hálózata megfelelő infrastrukturális támogatást jelent az új Apple-mobil képességeinek. A korábbi 3G verzió 3,6 Mbps-os sebességével szemben a 3GS már 7,2 megabájtos adatvitelt tesz lehetővé másodpercenként. Az előző iPhone-modell tulajdonosai számára egyébként a T-Mobile személyre szabott ajánlatokat dolgozott ki, így a régi előfizetők hűségszerződésük felbontása nélkül, kedvezményes konstrukcióban cserélhetik le régi zsebkedvencüket az új 3GS-re.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin