Connect with us

Hirdetés

technokrata

A vágy titokzatos tárgya: iPhone 3GS

Dotkom

A vágy titokzatos tárgya: iPhone 3GS

Az első magyarországi iPhone 3GS-tulajdonos hajnali négy óra óta várt arra, hogy kinyisson az a T-Pont üzlet, ahol a T-Mobile ma reggel kilenckor megkezdte a kult-mobil hazai értékesítését.

A kárpótlási jegyekért sorban álló, időnként hajba kapó nyugdíjasokkal fémjelzett régi szép időket idézte az a mintegy 60 vásárló, aki az üzletnyitásig összegyűlt a MOM Üzletháznál, hogy bebiztosítsa magának az előrejelzések szerint gyorsan hiánycikké váló iPhone 3GS-t. A híradások szerint az Apple világszerte képtelen akkora mennyiséget gyártani a készülékből, amennyire kereslet mutatkozik, így könnyen lehet, hogy a jövő héten ocsúdók már csak álmodozhatnak az okostelefonról.

Sokan arra számítottak, hogy az első iPhone modell premierjéhez képest már világszerte enyhébb lefolyású lesz a 3GS-láz, mivel az álommobil elsődleges célközönsége már megszerezte az előző modellt, amelyhez képest az új készülék – néhány új funkciótól eltekintve – csak a processzor és az internet-kapcsolat sebességében jelent igazi előrelépést. Az iPhone 3GS iránti globális kereslet ennek ellenére az Apple gyártókapacitásait is zavarba hozta: a június 19-i világpremierrel megindult kiskereskedelmi forgalmazás harmadik napján eladták az egymilliomodik készüléket.

A T-Mobile korábbi tájékoztatása szerint a Magyarországra érkező indulókészlet 2-3 napra lehet elegendő, Winkler János, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese pedig ma reggel úgy nyilatkozott, hogy legfeljebb egy hétre elegendő 3GS van most az országban. A további szállítások mennyisége és időpontja egyelőre nem ismert, mint ahogy az sem, hogy pontosan mekkora készlettel debütált Magyarországon az új iPhone, erről a készülék kizárólagos magyarországi forgalmazója szigorú szerződései miatt egyébként sem nyilatkozhatna. A T-Mobile-nál így nem árulhatták el azt sem, hogy az előző modellből mindeddig hány darabot adtak el Magyarországon. A forgalmazás első napján kiderült új iPhone egy csoda, nemcsak tudásában, hanem árában is. Konstrukciótól függetlenül két év alatt nagyjából 400 ezer forintba kerül, hiszen míg a legdrágábban 125 ezerért megvásárolt készülék alapdíja 5000 forint, addig a 19 ezer forintos első kifizetés esetén havi 18 ezer forintba kerül az készülék birtoklása, telefondíj nélkül. A szakmabeliek szerint azonban a készülék nem tud annyit, mint amennyit kérnek érte.

Az új iPhone-ban megerősítették az internetes és videó-alkalmazásokat, így a készülék tökéletes tárgya lehet a T-Mobile háromképernyős stratégiájának: a Magyarország első triple play mobilszolgáltatását (MédiaMánia csomag) kínáló cég szerint hazánk területének 70 százalékán elérhető 3G hálózata megfelelő infrastrukturális támogatást jelent az új Apple-mobil képességeinek. A korábbi 3G verzió 3,6 Mbps-os sebességével szemben a 3GS már 7,2 megabájtos adatvitelt tesz lehetővé másodpercenként. Az előző iPhone-modell tulajdonosai számára egyébként a T-Mobile személyre szabott ajánlatokat dolgozott ki, így a régi előfizetők hűségszerződésük felbontása nélkül, kedvezményes konstrukcióban cserélhetik le régi zsebkedvencüket az új 3GS-re.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés