Connect with us

technokrata

A piaci harc nem videojáték

Dotkom

A piaci harc nem videojáték

Szakértők szerint nem tudják elkerülni termékeik árának csökkentését a videojáték-konzolok gyártói, miután az elmúlt hónapokban drámai módon zsugorodott piacuk.

Az április-júniusi időszakban először fordult elő, hogy visszaestek a Nintendo Wii konzoljának negyedéves eladásai, a Sony PlayStation 3-jának és a Microsoft Xbox 360-asának értékesítése pedig kétéves mélypontra zuhant. A felhasználó mozgását érzékelő Wii-ből 57 százalékkal kelt el kevesebb, mint egy évvel korábban, ennek döntő része volt abban, hogy a Nintendo negyedéves nettó nyeresége 61 százalékkal, 42,3 milliárd jenre (445 millió dollár) esett. A PlayStation legújabb változatából 31 százalékkal vettek kevesebbet a fogyasztók, ami hozzájárult a Sony 37,1 milliárd jenes veszteségéhez (igaz, a vállalat lapos televíziói is rosszul fogytak).

A Nintendo az elmúlt időszakban nem tudott olyan újdonsággal előállni, ami új lendületet adott volna konzoljai eladásának. Ahhoz, hogy felkeltse a vásárlók érdeklődését, valamilyen meglepetéssel kellene előrukkolnia a karácsonyi szezon előtt. A Sony néhány héttel ezelőtt visszautasította a videojáték-fejlesztők árcsökkentési javaslatát, mint az illetékes vezető fogalmazott: így is veszteséget könyvelnek el minden egyes konzolon. A fejlesztők és a velük szövetséges kereskedők viszont úgy látják, hogy a PlayStation 3 túlságosan drága a jelenlegi gazdasági környezetben. Szakértők szerint mindkét termék árát csökkenteni kell, e nélkül tovább zuhanhat értékesítésük.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin