Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hatalmasat bukott a finn óriás

Dotkom

Hatalmasat bukott a finn óriás

Majdnem háromnegyedével csökkent a Nokia profitja a második negyedévben, ez részvényenként csupán 15 eurócent nyereséget jelent, ami 66 százalékkal kevesebb mint az előző év bázisidőszakában.

Jelentős mértékben, 66 százalékkal csökkent a világ vezető telefongyártójának a profitja az idei év második negyedévében. A részvényeseknek kiosztható adózott eredmény nagysága 380 millió eurót tett ki, ami 10 eurócent részvényenként. Az egy évvel korábbi eredmény 1,08 milliárd euró volt, ez részvényenként 0,29 eurót jelentett. A finn mobilóriás kiigazított eredménye részvényenként 15 eurócent lett, némiképp jobb, mint a 13 centes elemzői konszenzus.

A bevétel is jelentősen, 25 százalékkal csökkent 2008 hasonló időszakához képest, most 9,9 milliárd eurót tett ki. Jelentősen visszaesett a mobil-üzletág forgalma is, itt a 28 százalékos csökkenés után 6,6 milliárd eurót könyveltek el. A Nokia vezérigazgatója elmondta: nem számít arra, hogy az év hátralévő részében a társaság növelni tudja piaci részesedését, sőt, a mobil-üzletág nyereségessége is csökkenni fog 2009-ben, annak ellenére, hogy az első negyedévhez képest 11 százalékkal több telefont adtak el a Nokiánál, mint az első negyedévben.

A Nokia piacvesztése 2 százalékos volt, azaz a korábbi 40 százalékos szelet helyett már csak a mobilpiac 38 százalékát uralja. A társaság az első negyedévben a piac 37 százalékában volt jelen.

A megelőző negyedévhez viszonyítva azonban 7 százalékos növekedés következett be.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés