Connect with us

Hirdetés

technokrata

Feltálalná magát a Sun

Dotkom

Feltálalná magát a Sun

A Sun Microsystems Inc.

hajlandó lenne felújítani az egyesülési tárgyalásokat az IBM Corp.-pal, a világ legnagyobb számítástechnikai szolgáltatójával, ha a vevő nagyobb elkötelezettséget mutatna az ügylet tető alá hozása iránt. A tárgyalások azért szakadtak meg két héttel ezelőtt, mert a Sun vezetősége attól tartott, hogy az IBM elállna a fúziótól, ha a versenyhatóságok alapos vizsgálat alá vennék annak piaci következményeit. Jelenleg arra várnak a felek, hogy a másik telefonáljon – tudta meg a Bloomberg az ügyhöz közel álló forrásból.

Az IBM március közepén hétmilliárd dolláros vételi ajánlatot tett szektortársára abban a reményben, hogy a számos vállalatnál és internetes portálnál használt Sun-szerverek megszerzésével növelheti részesedését a kiszolgáló számítógépek piacán, ám a kiszemelt cég vezetősége kevésnek találta a kínált összeget és attól tartott, hogy a hatóságok keménykedése végül eltántorítja a vevőt a felvásárlástól. Szakértők szerint az utóbbival kapcsolatban az a kérdés, milyen tágan értelmezzük a szerverek piacát. Ha a versenyhatóság csak a Sun Unix operációs rendszerét futtató gépekre koncentrálna, akkor kifogásolhatná az ügyletet, mivel az IBM vezeti az ilyen programokat használó komputerek piacát.

A Sun ugyanakkor csapdába került, mert számos veszteséges negyedév után szeretne erős házastársat találni, ám az IBM-en kívül nincs másik jelentkező. A Hewlett-Packardtól állítólag korábban kosarat kapott, a Cisco Systems hálózatieszköz-gyártó pedig a napokban tette világossá, hogy nem érdekli a dolog. A társaság részvényárfolyama 28 százalékot zuhant azóta, hogy kútba esett az IBM-felvásárlás.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés