Connect with us

Hirdetés

technokrata

A felelős gazdálkodásról

Dotkom

A felelős gazdálkodásról

Érdekesen foglalta össze a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH), hogy miért szüntette be a negyedik mobilszolgáltató számára kiírt pályázatot.

Mint írják: “a mobiltelefon-piac versenyélénkítése, valamint a szélessávú internetlefedettség növelése érdekében 2008 októberében meghirdetett pályázatok részeként a negyedik mobilszolgáltató piacra lépését lehetővé tevő pályázati eljárást a NHH az állami vagyonnal való felelős gazdálkodás követelményének szem előtt tartásával megszüntette”.

A mondatból az derül ki – sarkítva és egyszerűsítve persze -, hogy a pályázat céljának elérése érdekében, ami a verseny élénkítése, és a szélessávú internetlefedettség növelése, akár az állami vagyonnal történő felelőtlen gazdálkodás is megengedhető. Legalábbis a kiíráskor még megengedhető volt.

Nem verném el a port a hivatalon, csak piaci szakértőkkel együtt nem nagyon értem, hogy mi szükség volt a kiírásra? Annak fényében, hogy korábban már volt egy ugyanígy hamvába holt kísérlet, még érthetetlenebb az újabb próbálkozás. Tovább fokozza a rejtélyt, hogy az NHH a sikertelen eljárás után közölte: a frekvenciák hasznosítását továbbra is napirenden tartja. Nem lenne jobb, reális összegért, a “felelős gazdálkodás követelményének szem előtt tartásával” tényleg eladni azokat?



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés