Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem fogadja el a mobiltender lefújását a DreamCom

Dotkom

Nem fogadja el a mobiltender lefújását a DreamCom

A DreamCom Kft. fellebbezéssel támadta meg a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Hivatala Általános Felügyeleti Igazgatóságának azt a határozatát, ami megszüntette a mobiltendert.

A társaság közleménye szerint a kiírt pályázati eljárás hivatalból nem szüntethető meg. A DreamCom úgy véli, hogy a hivatal a döntését jogszabálysértő módon hozta meg, az eljárás során sérült az iratbetekintési joga, és ezzel a védekezési, jogorvoslati joga is. A társaság szerint a fellebbezéssel megtámadott végzés semmis, mert azt nem az arra jogosult hozta meg. A DreamCom Kft. közölte azt is, hogy jogi szakértőkkel konzultál a további igényérvényesítési lehetőségek tárgyában, mivel résztvevőként már eddig is tízmilliókat költött.

A fellebbezés még nem érkezett meg a hatósághoz, de természetesen a másodfokon illetékes eldönti majd, hogy igaza van-e a társaságnak – mondta el Márton György, a NHH szóvivője az MTI-nek. Két másik pályázó, a Digi és Mobinet fellebbezése viszont már megérkezett a hatósághoz. A hivatalból indított eljárást meg lehet szüntetni végzéssel, amiről a Közigazgatási Hatósági Eljárásról szóló törvény rendelkezik – tette hozzá.

A DreamCom közleményében úgy fogalmaz: a hivatal végzésében írt összes körülmény, beleértve a gazdasági világválság közeledését és ennek Magyarországra gyakorolt esetleges hatásait, a pályázat kiírásakor is ismert volt. Így ha a körülmények ellenére írt ki olyan pályázatot, amelyről néhány hónappal később kijelentette, hogy a hatóság és a fogyasztók oldaláról kockázatot jelent, és ezért nem vállalható, akkor nem felelősségteljesen járt el. Tavaly októberben, a pályázat kiírásakor még nem volt ismert a válság hatása és nagysága, s nem lehetett tudni azt sem, hogy milyen mértékben terjed el a világon – reagált Márton György.

Az NHH március közepén jelentette be, hogy megszüntette a mobiltendert, s így Magyarországon egyelőre nem lesz negyedik mobilszolgáltató. Az akkori közlemény szerint azért szüntették meg a pályázatot, mert a kiírás óta megromlott hazai és nemzetközi gazdasági környezet miatt nem lehetett reális képet alkotni a pályázók által tett vállalások értékéről. A másik oka az volt, hogy a pályázók egy részének tulajdonosi szerkezete a többszöri hiánypótlás után sem vált átláthatóvá.

A kiírás alapján négy cég, a Digi Kft., a DreamCom Távközlési Kft., az Invitel Távközlési Zrt., és a Mobinet Távközlési Projekt Kft. pályázott. A formai megfelelőség ellenőrzése után az NHH valamennyi pályázót nyilvántartásba vette.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés