Connect with us

Hirdetés

technokrata

Robottal a betolakodók ellen – bemutatóvideó

Dotkom

Robottal a betolakodók ellen – bemutatóvideó

Mobiltelefonnal, távolról irányítható a T-34-es.

A múlt héten mutatták be azt a biztonsági robotot japán cégek, mely képes ártalmatlanná tenni (legalább egy időre) az általa védett területre behatolókat. A mobiltelefonról távirányítható kis szerkezet kerekkel rendelkezik, illetve számos érzékelővel látták el, minek köszönhetően képes környezetét feltérképezni, az oda nem illő dolgokat felfedezni. Ugyan nem tud 10 km/h-s sebességnél gyorsabban haladni, de ez irodai környezetre bőven elegendő teljesítmény.

A kis T-34 munka közben

Nem tudni, milyen apropóból keresztelte a robotikával foglalkozó Tmsuk és az Alacom biztonságtechnikai vállalat T-34-esre a kis szerkezetet, de az biztos, hogy túl sok hasonlóságot nem mutat a második világháború legsikeresebb tankjával. Közvetlen sérülésokozásra nem is képes az eszköz: a behatolóra olyan kötélhálót lő ki, ami mozgásképtelenné teszi az illetéktelen személyt, lásd a lenti bemutatóvideót.

Nem teljesen autonóm a T-34-es: az érzékelői által közvetített képet távolról, akár egy mobiltelefon kijelzőjén is nyomon lehet követni. A vállalatok közleménye szerint így a biztonsági őrök testi épségük veszélyeztetése nélkül deríthetik fel a védett épület riasztásait, sőt, az esetleges behatolót még ártalmatlanítani is tudják.

Az nem derült ki, hogy mennyibe fog kerülni és mikor jut el sorozatgyártási stádiumba a robot.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés