Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyenge karácsonyt zárt a Philips

Dotkom

Gyenge karácsonyt zárt a Philips

A Sony és a Samsung után a Philips is tragikus karácsonyi szezonról számolt be.

A Philips, a világ egyik legnagyobb fogyasztói elektronikai gyártója 1,47 milliárd euró veszteséggel zárta a tavalyi negyedik negyedévet. A veszteség tartalmaz egy 1,3 milliárdos egyszeri tételt, ami az NXP Semiconductors és az LG Display Philips-részesedésének leírásából, illetve a Lumileds felvásárlásából tevődik össze. A 2008-as árbevétel 26,4 milliárd euró volt.

A veszteség többi része a szórakoztatóelektronikai divízió siralmas teljesítményének eredménye. A cég vezérigazgatója, Gerard Kleisterlee a minden képzeletet felmúló tempóban romló gazdasági körülményeket okolja rossz eredményekért. A cég be is fagyasztotta részvény-visszavásárlási programját.

Az egészségügyi berendezések értékesítése viszont jól alakult. Az év egészében 9 százalékkal nőttek az ágazat eladásai és a Philips idén is hasonló tendenciára számít. A holland nagyvállalat a világ három legnagyobb cége az egészségügyi berendezések piacán.

Az elmúlt napokban a szórakoztatóelektronikai ágazat két másik nagy cége, a japán Sony és a dél-koreai Samsung is gyenge adatoktól adott számot. Az előbbi arra figyelmeztetett, hogy 2,9 milliárd dollár üzemi veszteséget könyvelhet el negyedik negyedéve után, az utóbbi 2000 óta első veszteséges negyedévéről számolt be.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés