Connect with us

Hirdetés

technokrata

Költségoptimalizál a Novell megfelelőségi megoldása

Dotkom

Költségoptimalizál a Novell megfelelőségi megoldása

A Novell Compliance Management Platform megoldásokkal egyszerre kezelhetők a külső és belső biztonsági folyamatok, és mivel a személyazonosság alapú, valamint egyéb biztonsági megoldásokat integráltan tartalmazza, használatával csökkenő költségvetés mellett is teljesíthetők az egyre szaporodó megfelelőségi követelmények.

A különböző nemzetközi és hazai szabályozások (HIPAA a társadalombiztosítási és egészségügyi adatokkal dolgozó szervekre vonatkozóan, SOX és EuroSOX a tőzsdei cégekre vonatkozóan, PCI-DSS a bankkártyás tranzakciókat bonyolító kereskedőcégeket érintően, Basel II. a pénzintézeteket szabályozóan, PSZÁF a hazai pénzintézetekre vonatkozóan) szinte mindegyike az érzékeny információk módszeres felügyeletét írja elő, ennek teljesítése érdekében pedig a vállalatok jelentős időt és energiát fektetnek a biztonsági események (logok) alapos vizsgálatába. A Novell Magyarország szakértői szerint mára az egyre szaporodó auditok, szabványok és törvényi követelmények a vállalatok és intézmények mindennapi felelősségének részévé váltak, mégis komoly terhet jelentenek számukra. A hazai szervezetek egyrészt fontosnak tartják az állam és a befektetők érdekeit védő megfelelőségi követelmények teljesítését, másrészt komoly anyagi és humán erőforrásokat igényel tőlük azok megvalósítása a meglévő, jellemzően heterogén és összetett informatikai környezetükben.

A Novell Compliance Management Platform megoldással az esetek többségében azonban jelentősen csökkenthetők a megfelelőségi kiadások, amennyiben a megfelelőséget az előre megfogalmazott célok és működés szinergiájaként értelmezik a vállalatok, és eszerint a “nem megfelelőség” kockázatának elkerülésére koncentrálnak. “Szakértőink tapasztalata szerint egy it-projektre szánt költségvetés fele fedezi a projekt indulásakor kitűzött összes cél 90 százalékát, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a teljes költségvetés másik fele szükséges a követelmények fennmaradó 10 százalékának megvalósításához. Az Amerikai Egyesült Államokban éppen ezért ma már nem a megfelelőség a követelmény, hanem arra koncentrálnak, hogyan csökkentsék a “nem megfelelés” kockázatát, azaz összességében jól teljesítsen a szervezet” – mondta Hargitai Zsolt (képünkön), a Novell Magyarország kereskedelemtámogatási vezetője. “Az it-projektet megrendelő vállalatok menedzsmentjét azonban nemcsak a megfelelőségi követelmények betartása terheli. Egyre inkább felismerik annak jelentőségét, hogy egyúttal megoldják a különböző vállalati információbiztonsági szabályzatoknak és protokolloknak történő megfelelést is – ezek megvalósítása ugyanis a vállalat értékét és működési hatékonyságát is hivatott növelni. Mégsem érdemes túlzásokba esni, mert a 100 százalékos megfeleléssel járó túlszabályozás már akadályozhatja az üzletmenetet, másrészt a költségek szempontjából sem optimális” – tette hozzá Hargitai.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés