Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan szexel Obama?

Dotkom

Hogyan szexel Obama?

Szexvideó – a mágikus hívószó, és az emberek máris kattintanak.

Tényleg érdekli az amerikaiakat, hogy fekete elnökjelöltjük miként teljesít az ágyban? Úgy tűnik, a válasz igen: rengetegen kattintottak arra a linkre, amely Barack Obama szexuális szokásainak videóra vett bemutatóját ígérte. A gyakorlottabbak a cikket olvasva valószínűleg már felsóhajtottak; és igen, nekik van igazuk – ismét egy digitális kártevő, ami az éppen aktuális (politikai) eseményeket igyekszik saját javára fordítani.

A demokraták elnökjelöltje ugyanis egyáltalán nem lesz látható meztelenül vagy illetlen pózban – a spamként érkező, „Obama sex video!!!” tárgyú levélben található linkre klikkeléssel spyware települ(het). A digitális kártevő ezután igyekszik a lehető leghamarabb begyűjteni az alkotója által fontosnak vélt adatokat: bankszámla-információkat és jelszavakat, figyelmeztetett a Sophos a múlt héten.

Graham Cluley, a vállalat vezető technológiai konzulense arról számolt be, hogy az infonews@obama.com-ról érkezőnek beállított levél tulajdonképpen csak „félig csapja be” az internetezőt. Amennyiben valaki rákattint a linkre, és letölti a futtatható állományt, az – a fertőzés mellett – valóban lejátszik egy amatőrpornó filmrészletet. Ezen azonban híre-hamva sincsen az amerikai elnökjelöltnek. Mindeközben települ a Mal/Hupig-D néven ismert trójai program, a már ismertetett következményekkel.

A választási hajrában valószínűleg még több hasonló próbálkozás fog felbukkanni az Interneten – és mivel a Világháló elmossa az országhatárokat, nem kizárt, hogy magyar e-mailcímekre is beesnek majd ilyen levelek. Továbbra sem árt tehát óvatosan kezelni a pikáns képeket, videókat ígérő elektronikus leveleket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés