Connect with us

Hirdetés

technokrata

Másfélszeres forgalombővülés a Bookline.hu-nál

Dotkom

Másfélszeres forgalombővülés a Bookline.hu-nál

Hatvankét százalékkal bővülő, fél év alatt másfél milliárdos forgalomról, de megmaradó 52 milliós veszteségről adott számot féléves jelentésében a Bookline.hu internetes áruház.

Miközben a magyarországi könyv-kiskereskedelem 2008-ban nominálisan is visszaesett, a Bookline.hu internetes áruházcég forgalma a 2007-es első félévi 898 millióról idén 1 milliárd 451 millió forintra gyarapodott. A forgalom 93 százalékát a könyvértékesítés adta, az egyéb üzletágak forgalma 7 százalékot ért el. Ezek között a drogéria jellegű termékek, a dvd-k és számítástechnikai eszközök egyaránt megtalálhatók. A Bookline.hu piaci részesedése – a társaság gyorsjelentésében közölt becslése szerint – a magyar könyvpiacon 5-6, az internetes könyvkereskedelemben 40-50 százalék között lehet. A bookline.hu idén már kilépett a szlovák és a román piacra is, egyelőre csak magyar nyelvű könyvekkel, de tervezik a román és szlovák könyvek internetes árusítását is.

A 121 alkalmazottat foglalkoztató cég a költségeken nem igazán tudott spórolni, így üzemi eredménye a tavalyi 56 milliós veszteség után idén 73 milliós veszteség lett. Ezt részben ellensúlyozta a tavaly júniusi 1,5 milliárdos tőkeemelésből származó pénzeszközeinek hozama (idén 25 millió), így a cég féléves eredménye a tavalyinál 5 százalékkal kisebb, 52,5 millió forintos veszteség lett. A könyvkereskedelem sajátosságai folytán az éves forgalom több mint 60 százaléka a második félévben realizálódik. (A Bookline 75 százalékos tulajdonosa a Napi Gazdaság 50 százalékát is birtokló Közép-európai Média Holding Zrt., Korányi G. Tamás, a Napi Gazdaság főszerkesztője pedig a Bookline.hu 6 százalékos tulajdonosa és it-tagja.)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés