Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még augusztusban jön az IPv6 az Externetnél

Dotkom

Még augusztusban jön az IPv6 az Externetnél

Az Externet Nyrt.

augusztus közepétől megkezdi az IPv6 bevezetését. A társaság először alaphálózatát készíti fel az új formátumú ip-címek kezelésére, a fejlesztés második fázisában pedig saját szerverein végzi el a szükséges módosításokat. A felhasználók várhatóan 1-2 hónapon belül igényelhetnek IPv6-os címeket.

Minden egyes, az internethez kapcsolódó eszköz úgynevezett ip-azonosítóval rendelkezik, az IPv6 az eddig alkalmazott IPv4-gyel szemben jóval több internetes cím kiosztását teszi lehetővé. A régihez képest az új formátumú címzés szinte kimeríthetetlen számú kombinációt biztosít. Előbb-utóbb minden szolgáltatónak be kell vezetnie az IPv6-ot, ugyanis a rendelkezésre álló mintegy 4 milliárd régi cím hamarosan elfogyhat. Az Externet számításai szerint ez 2-3 éven belül következhet be.

Az új formátum bevezetésével nem állítja át a szolgáltató teljes infrastruktúráját IPv6-ra, hanem a jelenlegi IPv4 szolgáltatásaival párhuzamosan már újabb formátumú címeket is kaphatnak az előfizetők. Mivel egyre többen keresik az új szabványt nyújtó szolgáltatókat, az Externet szeretne az elsők között lenni, ahol ilyet igényelhetnek az ügyfelek – tudtuk meg Várkonyi Ádámtól, a szolgáltató marketingigazgatójától. A mintegy 50 ezer adsl-előfizetőt kiszolgáló Externet számára az IPv6 elindítása pénzügyi értelemben nem igényelt beruházást, a szolgáltató meglévő berendezései ugyanis alkalmasak az új szabványú ip-címek kezelésére – mondta Várkonyi. Az átállás műszaki előkészítése csaknem három hónapig tartott.

Az IPv6 bevezetése eleinte nem jár észrevehető különbséggel az otthoni előfizetők részére, mivel jelenlegi IPv4 formátumú ip-címeik továbbra is megmaradnak. Főleg az üzleti ügyfeleknek fontos ez a lehetőség, akik ily módon el tudják kezdeni tesztelni berendezéseiket és szervereiket IPv6-alapú „éles” környezetben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés