Connect with us

technokrata

Olcsóbbak a mobilinternet-csomagok

Dotkom

Olcsóbbak a mobilinternet-csomagok

Egyre közelebb kerülnek a valós felhasználói igényekhez a mobilszolgáltatók internetcsomagjai.

Kedvezőbb feltételek mellett igényelhet mobilinternet szolgáltatást a hazai mobilcégeknéll az az előfizető, aki a nyári uborkaszezont kivárva határozta el magát új előfizetés megkötésére, vagy internetes tarifacsomag megrendelésére – írja a HWSW.hu. A három hazai mobilcég már nem csak a többnyire rövid távú előnyöket kínáló időszaki akciókkal igyekszik magához csábítani az ügyfeleket, hanem úgy alakítják ki csomagjaikat, hogy azok ténylegesen is a valós felhasználói igényeket tükrözzék. A gyors mobilinternetet mindeközben egyre többen vehetik igénybe az országban, a fejlesztéseknek köszönhetően pedig nem csak a lefedettség, hanem a rendszer stabilitása, kapacitása is javul.

Kevesebb lesz a korlátA hazai mobil távközlési piac legnagyobb ügyfélkörrel rendelkező szereplőjeként ismert T-Mobile mobilinternet szolgáltatásválasztéka a díjcsomagokban foglalt adatforgalom mennyiségét tekintve eddig mind közül a legszélsőségesebb kínálatot nyújtotta: a cég ügyfelei számos, 30 megabájttól 15 gigabájtig terjedő forgalmi korláttal rendelkező mobilinternet-csomag közül választhattak, a többnyire csak mobiltelefonos internetezésre, wapozásra alkalmas 80 megabájtos és a sokaknál kihasználatlan 5 gigabájtos csomagok közt viszont semmilyen közbülső lépcsőfok nem húzódott (leszámítva egy szűkebb kör által elérhető aranytárskártyás csomagot).

A T-Mobile tegnap bejelentette, hogy változtat ezen a stratégián, és a két említett csomag közé pozicionálva bevezet egy 3 GB-os forgalmi korláttal rendelkező internetcsomagot (ezeket a kapcsolódó szolgáltatásoktól függően Net 3GB, Domino Net 3GB és Mobilinternet csomag 3GB-nek hívják). Az új, augusztus elsejétől igényelhető csomag a névtől függetlenül 3900 forintos havidíj fejében vehető igénybe a szolgáltatónál, a T-Mobile ugyanakkor most az egyéves hűségszerződést aláíróknak fél évig elengedi a havidíj felét, a magukat két évre lekötők pedig szokás szerint akár nulla forintos eszközök közül is válogathatnak.

Húzzák egymást A magentaszínű szolgáltató előtt a Vodafone jelentette be még július közepén, hogy bevezeti kínálatába a Vodafone Internet 1G csomagot, melynek előfizetői havonta 1 gigabájtnyi adatot forgalmazhatnak 3000 forintos díj fejében. A brit tulajdonú cég ráadásul egy nyári akció keretében három hónapig elengedi bizonyos mobilnet csomagok havi díját a tarifacsomagokra újonnan előfizető, már meglévő ügyfeleinek, az új szerződőktől pedig három hónapon át csupán 900 forintot kér.

Az időszaki internetezésre már a forgalmi korlát túllépésének állandó félelme nélkül használható, jó ár/érték arányú mobilinternet tarifacsomag közé sorolható a Vodafone és a T-Mobile megoldásai mellett a Pannon Mobil Internet 500 MB mobilinternet szolgáltatás, mely a konkurensekhez hasonlóan tarifacsomagként és önálló előfizetésként is igényelhető. Ez a díjcsomag 500 megabájtos forgalmi korláttal rendelkezik és havi szinten 2000 forintba kerül (kétéves hűség vállalása esetén) – ám a Pannon weblapjának tanúsága szerint csak augusztus végéig igényelhető.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone
drón

Dotkom

Bonyolódik a drónpilóták helyzete

2021. január 8. péntek
seo

Műszaki Magazin