Connect with us

technokrata

Szövetségbe forrt az Adobe-Google-Yahoo!

Dotkom

Szövetségbe forrt az Adobe-Google-Yahoo!

A két keresőóriás az Adobe-val együttműködve azon fog dolgozni, hogy a jövőben Adobe Flash-tartalmakra is lehessen kereseni.

Az swf- állományokban lévő információk nagy részét ugyanis egyelőre nem látják a keresőmotorok.

Az Adobe, a Google és a Yahoo! együttműködési megállapodást jelentett be: a két piacvezető keresővállalat az Adobe támogatásával úgy fejleszti tovább internetes keresőmotor-algoritmusát, hogy azok teljes mértékben alkalmassá váljanak az Adobe Flash technológiával készített weboldalak indexelésére. A keresőmotorok eddig kizárólag statikus szöveget és linkeket vettek nyilvántartásba, s az oldal egyéb elemeit (grafikák, Flash-animációk) szinte teljesen figyelmen kívül hagyták. Egy szemléletes példával élve: korábban a Flash-tartalmak esetében ez úgy működött, mintha a kereső elolvasta volna a könyv tartalomjegyzékét – mondta Justin Everett-Church, a Flash senior termékmenedzsere. Hozzátette, mostantól a Google és a Yahoo! új fejlesztésű algoritmusai az egész könyvet elolvassák.

A Flashben írt oldalak láthatatlansága már évek óta problémát okozott a fejlesztők és a weboldal-tulajdonosok számára. Sok korábbi fejlesztésnél keresőoptimalizálási szempontból a Flasht eleve figyelmen kívül hagyták, rövidesen azonban a multimédiában gazdag megjelenítés és az információban gazdag tartalom kéz a kézben járhat.

Az Adobe útmutatásai alapján a Google már elkezdte a keresési eredmények Flash-tartalmakra való optimalizálását, a Yahoo! pedig, kissé lemaradva ugyan, szintén rövidesen megjeleníti a Flashben írt oldalakat a keresésekre adott találatok között. nSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin