Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyengébben fogynak a Sony LCD-tévéi

Dotkom

Gyengébben fogynak a Sony LCD-tévéi

Visszaeső eredményről számolt be a cég, amely egyúttal profitfigyelmeztetést is kiadott.

A Sony Corp., a Matsushita után fogyasztói elektronika termékek második legnagyobb gyártójának nettó nyeresége 47 százalékkal, 35 milliárd jenre (326 millió dollár) esett a társaság üzleti évének június 30-án végződött első negyedében, miközben az elemzők 59 milliárdot vártak. A cégvezetés a gyenge teljesítményt részben a brutális piaci versennyel magyarázza – ami például a digitális fényképezőgépek árának csökkentésére kényszeríti a Sonyt -, részben pedig azzal, hogy az erős jen elnyeli a bevétel egy részét.

Az amerikai fogyasztók vásárlóerejének csökkenése miatt lassult a Cyber-shot kamerák és a Bravia márkájú LCD-tévék értékesítésének növekedése, s ezzel ezeken elért árbevétel és profit is kisebb lett a vártnál. Ez a két termék hozza a Sony bevételének 25 százalékát. Szakértők szerint akkor javulhatnak a nagyvállalat eredményei, hogy sikerült a terveknek megfelelően felpörgetnie a PlayStation videojáték-konzolok értékesítését. A PS3 eladásai a tavaly ilyenkori kétszeresére, 1,56 millió darabra nőttek a negyedévben, és végre nyereséget hoztak a cégnek.

Rosszul érintette a Sonyt az is, hogy az Ericssonnal közös mobiltelefon-gyártó vállalkozása gyenge eredményről számolt be. Mindezek alapján a társaság visszavette a 2009. március 31-én záruló üzleti évre adott nyereség-előrejelzését. A cégvezetés korábbinál 17 százalékkal kevesebb, 240 milliárd jen profitot vár.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés