Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jó hírek az SAP-tól, ugrik az árfolyam

Dotkom

Jó hírek az SAP-tól, ugrik az árfolyam

A vártnál jobb eredményről számolt be az üzletiszoftver-gyártó.

Az SAP AG, a világ legnagyobb üzletiszoftver-gyártója bejelentette, hogy az idei évre várható bevételei és profitrátája korábbi előrejelzésének inkább a felső határához fognak közelíteni, miután a második negyedben a vártnál kedvezőbben alakult a szoftverlicenc-értékesítés.

A szoftverlicenc-eladások 25 százalékkal 898 millió euróra bővültek az üzleti megoldásokat fejlesztő és gyártó társaságnál – írja a Bloomberg. A szoftver- és egyéb szolgáltatási bevételek a várakozásokat meghaladóan 21 százalékkal, 2,06 milliárd euróra nőttek, és idén akár 14 százalékkal is bővülhetnek, míg a működési eredmény 29 százalékkal növekedhet a cég szerint.

A SAP-nak nem tett éppen jót a gyenge dollárárfolyam, mivel forgalma harmadát az Egyesült Államokban bonyolítja. Ez okozta az első negyed hat éve nem tapasztalt nyereségcsökkenését is.

A németországi cég nettó árbevétele 9,1 százalékkal 408 millió euróra csökkent a tavalyi 449 millió euró után, valamint a Bloomberg által megkérdezett elemzők által várt 412 millió euróval szemben.

A SAP jelentése a németországi tőzsdei kereskedés megnyitása előtt jelent meg kedden. Az idei évben eddig 4,5 százalékot gyengültek a társaság papírjai Frankfurtban, ami nem is olyan rossz eredmény, összehasonlítva a DAX tőzsdeindex 21 százalékos értékvesztéséhez képest. A keddi drágulást hozzászámítva még jobb a helyzet: háromnegyed 11-kor a papírok 6,2 százalékos többlettel 36,05 eurón forogtak, amivel a DAX 30 komponense között a legjobb teljesítményt mutatták fel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés