Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Vodafone megfelezi szén-dioxid-kibocsátását

Dotkom

A Vodafone megfelezi szén-dioxid-kibocsátását

A Vodafone Csoport bejelentette, hogy 2020-ra a 2006-2007-es időszakban mért 1,23 millió tonna szén-dioxid-kibocsátást 50 százalékkal csökkenti.

Ezt elsősorban az energiafelhasználás hatékonyságának növelésével és a megújuló energiaforrások nagyobb mértékű használatával kívánják elérni.

A hatékony energiafelhasználás megoldása a hazai Vodafone-t is foglalkoztatja: figyelembe vették a 2006-ban felépített új irodaház tervezésekor, és folyamatosan szem előtt tartják a bázisállomások működtetése során is. A vállalat folyamatosan méri energiafogyasztását, és a mért értékeket rendszeresen továbbítja a társaság angliai központjába.

A 2006/2007-es pénzügyi évben 40 bázisállomás esetében egy éven keresztül figyelték és rögzítették az energiafelhasználást, és kidolgozták azokat az eljárásokat, amelyekkel csökkenthető az energiafogyasztás. A teljes hálózati energiafogyasztás 25 százalékát az állomások hűtéséhez felhasznált energia teszi ki, így a klímák megfelelő beállításával és működtetésével jelentős megtakarítás érhető el. A Vodafone Magyarország klímaberendezésekkel szerelt bázisállomásainak 90 százalékánál az úgynevezett free cooling technológiával biztosították a megfelelő működési hőmérsékletet, valamint átállították a hálózati telephelyek belső hőmérsékletét is. A free cooling technológia lényege, hogy a hűtés az év nagy részében vagy az év bizonyos időszakaiban a külső levegővel történik. Egy teljes évre vetítve a klíma ilyen módon történő üzemeltetése közel 3,5 millió kWh energiamegtakarítást eredményez.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés