Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ethical Hacking Magyarországon

Dotkom

Ethical Hacking Magyarországon

Hivatalosan is oktatják hazánkban, hogyan kell hackelni.

A NetAcademia Oktatóközpont az Ethical Hacking tanfolyamot jegyző International Council of Electronic Commerce Consultants (EC-Council) kizárólagos magyarországi képviselője lett. Az együttműködés eredményeként Ethical Hacking tanfolyamokon 2008. február 25-étől a NetAcademia oktatói az EC-Council világszerte bevált, ám a hazai sajátosságokra szabott tematikáját alkalmazzák, továbbá hozzáférnek a nemzetközi tudásbázishoz is.

A 2001-ben New Yorkban alapított EC-Council az e-business tanúsítványok és internetbiztonsági programok egyik szervezete, 2002-ben fejlesztette ki Ethical Hacking tanfolyamát, melyet azóta világszerte több mint 50 ezer IT szakember végzett el, s szerezte meg a hivatalos Ethical Hacking minősítést. Az egyik legkeresettebb biztonsági minősítéssel olyan szervezetek és vállalatok szakemberei is rendelkeznek, mint a Microsoft, Cisco, ESET, FBI, Scotland Yard, Google, Dell, Oracle, Coca Cola, British Telecom, KPMG, PWC, Deutsche Bank, Citibank, de világszerte sok kisebb szervezet tagjai között is vannak CEH minősítéssel rendelkező etikus hackerek. A NetAcademia Ethical Hacking tanfolyamán rövid idő alatt már eddig is mintegy 50 vállalat szakembere vett részt.

„Az Ethical Hacking tanfolyamunk elindításához az a felismerés vezetett, hogy az egyetlen módja a támadások eredményes kivédésének, ha próbára tesszük saját rendszerünket a gyengeségek feltárása érdekében. Az ehhez szükséges ismeretekre valamennyi, digitális adatállományt védő IT-biztonsági szakembernek szüksége van.” – nyilatkozott Rajive Kapoor, az EC-Council európai képviseletét ellátó Security Systems Resource International ügyvezetője.

Ethical Hacking konferencia
Szintén a tanfolyamhoz kapcsolódóan a NetAcademia 2008. április 24-én első alkalommal rendezi meg az Ethical Hacking Konferenciát, melyre mintegy 400 vállalati informatikust várnak. A konferencián, melynek célja, hogy ízelítőt adjon a rendszereket érhető támadásokból, és ezek kivédéséből, az EC-Council egyik nemzetközileg elismert szakembere tartja a nyitóelőadást.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés