Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olcsóvá válnak a szupermobilok

Dotkom

Olcsóvá válnak a szupermobilok

Okos mobilok eszeveszett harca kezdődött az idei első mobilvásáron.

Az mindentudó mobiltelefonok legújabb képviselőit mutatják be a világ vezető gyártói a várhatóan 50-60 ezer látogatót vonzó barcelonai Mobile World Congress kiállításon.

A Nokia, a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója négy új multimédiás készülékét, illetve térképszoftvere legújabb változatát mutatja be. Ez utóbbi a világ első gyalogosoknak szánt navigációs rendszere. A társaság azt is bejelentette, hogy tárgyalásokat folytat a Facebookkal, az egyik legnépszerűbb internetes közösségi portállal az együttműködés lehetőségeiről. A társaság azt is bejelentette, hogy lehetővé teszi majd a Google keresőjének telepítését telefonjaira. A Nokia hasonlóan jár el a Yahoo, a Microsoft, a kínai Baidu és az orosz Yandex esetén, mondván: a cég internetes stratégiájának része, hogy a lehető legszélesebb választási lehetőséget nyújtsa a felhasználóknak.

A Samsung, a piac második legnagyobb szereplője, illetve az LG Electronics olyan készülékekkel állt elő, amelyek a Mobile Linux Alapítvány szoftverének segítségével válnak internetezésre is alkalmas zsebszámítógépekké. Az ingyenesen hozzáférhető Linux a pc-k világában a Microsoft Windows legnagyobb ellenfele, s az alapítvány szándékai szerint az lesz a mobiltelefonok meghódításáért folyó harcban is. A Linux mellett szól, hogy a Google is erre építi saját mobilplatformját, a várhatóan egy év múlva piacéretté váló Androidot.

A Sony Ericsson, a világ negyedik legnagyobb mobiltelefon-gyártója viszont a konkurens, a Microsoft Mobile operációs rendszerre épülő okos telefonját mutatta be Barcelonában, amelyet az év végén akar piacra dobni. Emellett hat további új készülékkel is előállt a cég, amelyek közül kettő – az Apple iPhone-ja teremtette divatnak megfelelően – érintőképernyős.

Igaz ugyanakkor az is, hogy a legokososabb mobilok egyenlőre nettó áron is 700-800 euróba kerülnek – egyelőre. A brutális verseny a következő években szoríthatja le az árukat az átlagfogyasztó számára is megfizethető szintre.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés