Connect with us

technokrata

Újabb kiemelkedő banki projekt a Wattmesternél

Dotkom

Újabb kiemelkedő banki projekt a Wattmesternél

Az idei 13 szereplős elektronikus árverésen – 2004 után – ismét elnyerte a Raiffeisen Bank tenderét a Wattmester Kft.

dén 23 Raiffeisen-bankfiókot adnak át azon 2010-ig kiépítendő központokból, amelyek szünetmentes áramellátására és gondozására 2007-ben újabb tendert nyert el a – MINOR Csoporthoz tartozó – Wattmester Kft. A közel százmillió forintos projekt – amelyre elektronikus árverésen lehetett licitálni – három évre szól. A két cég hosszú évekre visszavezethető partnerségének köszönhetően már negyedik éve, több mint 110 bankfiókban működnek zavartalanul a Wattmester által telepített APC szünetmentes berendezések. A biztonsági áramellátási szolgáltatások piacának meghatározó szereplője a tervek szerint 2005-höz képest idén megduplázza árbevételét, amely várhatóan meghaladja az 500 millió forintos küszöböt.

Az újabb három évre (2010-ig) szóló keretszerződés a bank szünetmentes tápegységeinek szállítását, a már üzemelő és folyamatosan épülő rendszerek telefonos hot-line felügyeletét, valamint karbantartását foglalja magában.

A Wattmester által már több mint 110 Raiffeisen-ponton telepített 125 darab APC berendezés nagy energiasűrűség esetén használatos áramellátás-védelmet jelent számítógép-hálózatokhoz, távközlési berendezésekhez és ipari alkalmazásokhoz. A nagy teljesítményű Smart-UPS RT termékcsaládot – amely elsősorban szerverekhez, hálózati eszközökhöz, telekommunikációs, ipari és egészségügyi és más létfontosságú berendezésekhez ajánlott – telepíti negyedik éve folyamatosan a cég banki ügyfelének. A berendezések összteljesítménye 1,2 MVA, amely egy kisebb település áramellátó teljesítményének felel meg. A jelenlegi bankfiókok mellett 2007 végéig még további 8 nyílik, illetve újul meg a Wattmester által telepített és gondozott APC berendezésekkel.”Nem minden szempontból tartom szerencsésnek az aukciós tendereztetést, hiszen – mivel a bírálati rendszer szerint a beszerzési ár éri a legtöbb pontot – sokszor a műszaki igényesség rovására alullicitálják egymást a cégek. Azt mindannyian tudjuk, hogy nem feltétlenül a legolcsóbb megoldások jelentik egyben a legmegbízhatóbbat is. Ilyen feltételrendszer mellett nyújtjuk mi beszállítónkkal karöltve az egyenletesen kiváló minőséget” – mondta Oláh Tibor, a Wattmester Alternatív Áramszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója.

Számok, eredményekFőbb referenciáival (T-Online Magyarország, MÁV Informatika Kft., Pannon, E.

ON Csoport) együtt a Wattmester Kft. eddig letelepített biztonsági áramellátó berendezéseinek összteljesítménye eléri a 20 MVA-t, amely 2006-ban 425 milliós árbevételt eredményezett. Ez az összeg 2007-ben várhatóan 500 millió fölé emelkedik, amely a 2005-ös árbevétel duplázását fogja jelenteni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin