Connect with us

Hirdetés

technokrata

Parázs hangulatban döntött tőkeemelésről a TvNetWork

Dotkom

Parázs hangulatban döntött tőkeemelésről a TvNetWork

Elsősorban a növekedés finanszírozásával, valamint az elmúlt hónapok likviditási problémáival indokolta a zártkörű tőkeemelésre kért felhatalmazást Nemes Attila, a TvNetWork gazdasági igazgatója, egyben az igazgatóság elnöke a tegnapi rendkívüli közgyűlésen.

Az is elhangzott, hogy a cég növekedése gyorsabb volt, mint amit a mérleg forrás oldala megengedett volna, ráadásul elmaradt a tulajdonosok részéről a várt tőkeemelés, pedig a vállalatnak jelenleg is igen kedvező lehetősége lenne egy 3500 előfizetővel rendelkező hálózat megvételére, már ha lenne rá pénze.

Az egyébként igen szűk körű – bár az alig egy tucat részvényessel is 57 százalékos volt a részvételi arány – társasági eseményen két, a Synergonból ismert “kisbefektető” is – ketten együtt csupán 7 szavazattal rendelkeztek a képviselt több mint 17 és fél millióból – számos, kissé kellemetlen kérdést tett fel a társaság menedzsmentjének. Ezek többsége megválaszolatlan maradt, kiderült azonban, hogy a félévkor még 1,9 milliárd forintra rúgó kötelezettségek mostanra 400-500 millió forinttal csökkentek. Némi huzavona után kiderült az is, hogy a TvNetwork korábban tulajdonosaival, tisztségviselőivel, illetve azok tulajdonában álló cégekkel is kötött hitelszerződést. Ezek egy része kamatmentes volt, kivéve a Finatech Kft. állítólag néhány száz millió forintos értéket képviselő szerződése. Ennek kamata havi 1 százalék volt, és a Nemes Attila és felesége tulajdonában lévő kft. nem más, mint a TvNetwork legnagyobb tulajdonosa.

Az egyre inkább parázs hangulatú közgyűlésen a két elszánt részvényes (egyikük a Synergon it-elnöke) azt is sérelmezte, hogy a cég a pénzügyi problémákról, valamint arról, hogy a cég ellen felszámolást kértek, nem adott tájékoztatást. Az viszont kiderült, a tőkeemelés elmaradása esetén az anyagi problémákra az is megoldást nyújthat, ha eszközöket értékesít a cég. A hírek szerint a korábban 400 millió forintért megvásárolt bajai hálózatot 1,5 milliárd forintért lehetne eladni egy meg nem nevezett vevőjelöltnek. A menedzsment láthatóan feszengett a kérdések alatt, ugyanakkor ez feltehetően annak is betudható volt, hogy a két részvényes személye nem volt ismeretlen számára. Többször is elhangzott az a vád, hogy ők az egyik konkurenshez, illetve éppen a felszámolást kezdeményező beszállítóhoz köthetőek. A tőkeemelésről szóló igazgatósági határozatot végül szerény számú ellenszavazattal, de elfogadta a közgyűlés. Ennek értelmében zárt körben ez év november elseje és 2010. december 31-e között az igazgatóság a mindenkori jegyzett tőke 40 százalékáig – de a 3 év alatt csupán a jelenlegi 1,5 milliárdos alaptőke erejéig – jogosult az emelésre. A kibocsátási árfolyam pedig nem lehet kevesebb a névérték – ez jelenleg 100 forint – 300 százalékánál, és nem lehet több annak 600 százalékánál.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés