Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fordított az amerikai mobilcég – 5000 ember árán

Dotkom

Fordított az amerikai mobilcég – 5000 ember árán

A Motorola nem forgalmának növekedése, hanem az év eleje óta tartó elbocsátások miatt tudott fordítani a harmadik negyedévben.

Az Egyesült Államok legnagyobb mobiltelefon-gyártója 5000 munkatársa elbocsátása révén a harmadik negyedévben már látni vélte az alagút végét, ám a cég által kiadott nyilatkozat szerint a valódi változás a következő negyedévig még várat magára. A Motorola profitja 94 százalékkal visszaesett a tavalyi év azonos negyedévéhez viszonyítva; az idei eredmény 60 millió dollár, azaz részvényenként 3 cent lett a tavalyi 968 millió dollár, azaz részvényenként 39 centes nyereségéhez képest. Az teljes állomány több mint 10 százalékát érintő elbocsátásokból származó kompenzációkat és nem anyagi jellegű eszközveszteségeket nem tekintve a vállalat 6 centes részvényenkénti profitot könyvelhetett volna el, ezzel felülmúlva az elemzők 4 centes előrejelzését.

A Motorola a negyedik negyedévben részvényenként 12-14 cent körüli profitot vár, jobb teljesítményre érdemesnek tartva magát, mint az elemzők, akik áltag 11 centes részvényenkénti profitot jósolnak a cégnek. A cég forgalma 17 százalékkal, 8,8 milliárd dollárra csökkent az előző negyedév során.

A Motorola részvényei 2,44 százalékkal visszaestek a londoni tőzsdén a bejelentést követően.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés