Connect with us

Hirdetés

technokrata

A kijátszhatatlan azonosítás

Dotkom

A kijátszhatatlan azonosítás

Új megoldás a kéz érmintázatának felismerésében.

A Siemens IT megoldások és szolgáltatások ágazata, valamint a Fujitsu Limited üzleti együttműködést jelentettek be, amelynek célja, hogy a Fujitsu által kifejlesztett, a kéz ereinek szkennelésén alapuló „PalmSecure” autentikációs rendszerét a Siemens SIS „ID Center” biometrikus szoftverével kombinálva új biometrikus IT megoldást hozzanak létre személyek felismerésére, illetve azonosítására. A megoldás azon alapul, hogy a tenyér bőre alatt futó erek az egyénre kizárólagosan jellemző egyedi mintázatot mutatnak. A tenyeret direkt kontakt nélkül, infravörös szkennerrel lehet letapogatni. Ez az eljárás teljesen higiénikus, ezért különösen kórházakban és a gyakorta és sokak által használt készülékek (mint például ATM-ek) esetében különös jelentőségük lehet.

A szkennelés során az infravörös-közeli sugarakkal, néhány centiméter távolságból pásztázzák végig a tenyeret, másodpercek alatt azonosítva „tulajdonosát”. Az eljárás során a rögzített mintázatot a vizsgált személy előre felvett mintázatával vetik egybe. Mivel az erek a bőr alatt húzódnak, gyakorlatilag lehetetlen meghamisítani az azonosságot, mivel a letapogatást az sem zavarja, ha a bőr szennyezett, ellentétben az ujjlenyomattal, amelyet szennyeződés vagy az ujj sérülése eltorzíthat.

A Fujitsu a „PalmSecure”-t bankokban, kórházakban, egyetemeken és hatósági létesítményekben kínálja személyek autentikálására. A Siemens „ID Center” biometrikus szoftverét, amely a személyekről rögzített adatok rendkívül biztonságos kezelését teszi lehetővé, világszerte már számos ügyfélnél installálták a közszolgálat, egészségügy és ipar területein. A Siemensszel való biometrikus partneri viszony révén a Fujitsu számára megnyílik különösen az európai piac, míg a Siemens a kooperáció révén új komponenssel bővítheti biometrikus autentikációs kínálatát, melybe eddig az arc, szivárványhártya és az ujjlenyomat felismerése tartozott.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés