Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új mobiltelefon-márka jöhet – a Google nem cáfol

Dotkom

Új mobiltelefon-márka jöhet – a Google nem cáfol

A Google nem cáfolja a híresztelést, miszerint azon dolgozik, hogy saját fejlesztésű telefonjaival törjön be a mobilpiacra.

Sajtóértesülések szerint a internetes óriás megkezdte a GPhone névre keresztelt telefonok fejlesztését. A Google telefonok illeszkednének a cég korábbi profiljába, amennyiben a készülékek szolgáltatásai a keresésre, az elektronikus levelezésre és a térképkeresésre összpontosulnának.

A cég közleménye szerint a Google egyeztetéseket folytat a szállítókkal, mobiltelefon-gyártókkal, és tartalomszolgáltatókkal az új telefon minél szélesebb körű terjesztése miatt. A Google korábban már partnerséget kötött az Apple-lel, hogy a nemrég piacra dobott iPhone-okhoz e-mail, térkép és egyéb szolgáltatásokat biztosítson, melyeket a közeljövőben bővíteni kívánnak.

A Wall Street Journal csütörtöki értesülése szerint a Google több száz millió dollárt invesztált már a projektbe, és tárgyalásokat folytatott a T-Mobile USA-val, és a Verizon Wireless-szel is. Értesülések szerint a Google ezzel egyértelműen kifejezte szándékát, hogy a 2011-re 14 milliárd dolláros éves profitot termelő mobilpiacból saját részesedésre tart igényt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés