Connect with us

Hirdetés

technokrata

Totális háború: egymillió vírus készenlétben

Dotkom

Totális háború: egymillió vírus készenlétben

Magyarországon minden tizedik emberre jut egy vírus.

A Panda Software egészfrontos háborút hirdetett a vírusok ellen: egy európai szinten összehangolt akció keretében, hosszas kutató- és elemző munka eredményeképpen egymilliós vírusadatbázist állított össze.

A spanyol székhelyű Panda Software összes európai leányvállalatát koordinálva folytatta le azt a nagyszabású kutatómunkát, amelynek keretében egy egymillió teljesen egyedi vírust számon tartó adatbázis jött létre. A „gyűjteményt” (amely sajnos folyamatosan növekszik) egyelőre TotalScan nevű, ingyenesen elérhető alkalmazásukon keresztül tették elérhetővé.

„Ijesztő adat, hogy Magyarországra vetítve például minden tizedik emberre jut egy vírus” – mondta Sándor Zsolt, a cég magyarországi ügyvezető igazgatója. A Panda víruslaboratóriumaiban nagyon régóta készítették elő ezt az akciót, és számtalan egyeztetés után indították el a projektet. „Sajnos a prognózisaink azt mutatják, hogy a konvencionális módszerekkel egyszerűen alulmaradnánk” – tette hozzá a szakember.

A Panda – melynek spanyol központjában egy paradigmaváltás első lépcsőjének nevezték a nyilvánossá tett adatbázist – totális háborút hirdetett. A www.totalscan.net címen elérhető kereső használata ingyenes, bárki belenézhet a hatalmas adatbázisba.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés