Connect with us

Hirdetés

technokrata

IBM adatok illetéktelen kezekben?

Dotkom

IBM adatok illetéktelen kezekben?

A kényes információk két vállalati helyszín között tűntek el.

Az IBM megerősítette, hogy a vállalat egyik szállítója kényes információkat tartalmazó szalagokat veszített el, melyeken a vállalat régi és jelenlegi alkalmazottainak összetett adatait tárolták. A jelentés szerint idén február végén, nyilvánosságra egyelőre nem hozott mennyiségű adathordozó tűnt el egy szállító járművéből. Azt egyelőre senki sem tudja, hogy mi történ a szalagokkal. Az IBM azt sem hozta nyilvánosságra, hogy hány emberre lehet hatással a biztonsági hiba.

A vállalat szerint úgy tűnik, hogy az érzékeny információkkal eddig nem történt visszaélés, ugyanis elismerték: bizony az adatok egy része nem volt titkosítva, de azt sem jelentették ki, hogy ez beletartozna-e a „házirendbe”. Az elvesztett adatok között szerepeltek társadalombiztosítási azonosítók, az állományba vételek dátuma, alkalmazotti történet, születési idő, valamint lakcímadatok is – közölte az érintettekkel az IBM nyilatkozatában.

A vállalat jutalmat is kínált a szalagokért, vagy azok hollétéről szóló információkért, az összeget nem hozták nyilvánosságra, emellett a New York-i helyi újságokban is számtalan felhívás tettek közzé a szalagokkal kapcsolatban.

Fred McNeese, az IBM szóvivője szerint jóllehet az IBM leginkább az IT security területén tett erőfeszítéseiről ismert, bármelyik vállalat elszenvedhet biztonsági baleseteket a személyes adatok kezelése folytán.

„Úgy vélem, mindebből az szűrhető le, hogy az információk sérülékenysége továbbra is fontos téma, amely állandó éberséget igényel” – mondta a szakember.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés