Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyre kifinomultabb támadások várhatók

Dotkom

Egyre kifinomultabb támadások várhatók

Beigazolódtak a tavaly év végi előjelzések a várható biztonságtechnikai trendeket illetően, továbbra is növekszik az egyre kifinomultabb vírus vagy adathalász támadások száma.

A rendelkezésre állás biztosítása bizonyos biztonsági szempontok megkerülhetetlenné válását eredményezi, a mai támadásoknak komoly rombolási, károkozási szándékai vannak. A széleskörű megfelelőségi megoldások azonosítják és mérhető, fenntartható módon oldják meg a megfelelőségi problémákat. A McAfee termékek, megoldások e fontos koncepció mentén kerültek átstrukturálásra, valamint kialakításra a 2006-os évben.

„A folyamatok termék szintű leképezésében a 2006-os akvizíciók során igyekeztünk a piacon elérhető legmegfelelőbb megoldások (azaz cégek) felvásárlására, mint a Preventsys, a Citadel, az Onigma, valamint az iparág első, teljesen integrált megoldáscsomagjának a TOPS-nak (Total Protection Solution) bevezetése” – mondta Barna Tamás, a McAfee CEE technikai vezetője. Ennek során a McAfee nem garasoskodott: a Citadelt mintegy 4 millió, az Onigma céget pedig 20 millió dollárért szerezte meg.

Ezen termékek és technológiák az üzleti fegyelmet erősítik, az emberek, a folyamatok és a technológia összekapcsolásával a szervezetek képessé válnak proaktív módon kezelni a biztonsági kockázatokat. Lehetővé teszik, hogy a szervezetek házirendet hozzanak létre, felmérjék a kockázatokat, széleskörűen blokkolják a fenyegetéseket és minimalizálják a megfelelőségi problémákat. Azaz, többszintű biztonsági megoldásaikat a biztonsági kockázatkezelés betartása mentén alakítsák ki.

Magyarországon is egyre gyakoribbak a célzott adathalász támadások. Ezzel párhuzamosan folyamatosan növekvő tendenciát mutat a kéretlen levelek számának folyamatos emelkedése. Sok vállalatnál a levelezés akár 50 százaléknál nagyobb részét a kéretlen levelek teszik ki. Nem véletlen tehát, hogy az adathalász támadások elleni védelem, a kéretlen levelek elleni védekezés és a potenciálisan nem kívánatos programok (adware, spyware, stb.) elleni védelmi technológiák régóta több szinten szerepelnek a McAfee védelmi megoldásaiban.

Egyre növekvőben van a mobil eszközök és felhasználók száma, ami további új vírusokat és biztonsági réseket hoztak napvilágra idén. Ezek száma az előrejelzések szerint az elkövetkezendő években tovább növekszik. Ezzel párhuzamosan növekszik a Macintosh rendszerekre készült vírusok száma is. Ennek megfelelően kibővített funkcionalitással, valamint platform-támogatással szerepelnek a McAfee portfoliójában a VirusScan for Mobile, valamint VirusScan for Macintosh termékek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés