Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még egy javítatlan hiba a Wordben

Dotkom

Még egy javítatlan hiba a Wordben

Szövegszerkesztő vagy szita?

A múlt héten számoltunk be arról, hogy a Microsoft bejelentette: egy olyan biztonsági rés létezik a Word szövegszerkesztő alkalmazásban, melyre még nem adtak ki javítást. Sőt, a sebezhetőséget (limitált mértékben) már ki is használják az Interneten. A bajt tetézi, hogy a múlt hét pénteken kiadott biztonsági tájékoztató szerint (bővebben itt) az e héten esedékes patch-ek között nem lesz olyan, ami az Office-t érintené. Azaz a redmondi szövegszerkesztő egy darabig még biztosan javítatlan marad.

És ha mindez még nem lenne elég: egy újabb, szintén zero-day hibára akadtak rá a Word különböző változataiban (2000, 2002, 2003, Viewer 2003). Szerencsére a legújabb, 2007-es kiadást nem érinti a sebezhetőség, közölte a Microsoft. A korábbi szövegszerkesztőket használók számára azonban rossz hír, hogy ezt a hibát is kihasználják már online támadók – bár Redmond szerint csupán „nagyon, nagyon limitált és célzott” formában.

Ennek ellenére a dán, IT-biztonsággal foglalkozó Secunia a tegnapi nap folyamán extrém kritikusnak minősítette a sérülékenységet, amely a cég ötfokozatú veszélyességi skáláján a legmagasabb érték. A Secunia oldalán olvasható tájékoztató szerint akkor nyílik lehetőség egy sikeres támadás kivitelezésére, amikor egy nem részletezett hiba lép fel egy Word dokumentum feldolgozásakor.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés