Connect with us

Hirdetés

technokrata

Infokommunikációs technológia a közüzemi és energiaszektorban

Dotkom

Infokommunikációs technológia a közüzemi és energiaszektorban

Lezajlott Magyarországon az IDC 2006-os kelet-közép-európai közüzemi és energetikai konferenciája.

Magyarországon sor került az idei „IDC Infokommunikációs technológia a közüzemi és energiaszektorban 2006” nevet viselő, több CEMA- régióbeli országot érintő konferenciasorozat első állomására.

A hazánkban immár második egymást követő évben megrendezett eseményen a résztvevők Tom Schwieters-től, az IDC CEE alelnök és regionális igazgatójától hallhattak az IDC közép-európai közművállalatok körében végzett vizsgálatának eredményeiről, ezeken keresztül bemutatva, miként befolyásolja az ágazat átalakulása az IT programokat és az e célra fordított összegek alakulását, valamint az előadás áttekintette a szektorbeli változások főbb tényezőit, és felvázolta azok IT rendszerekre és -beruházásokra gyakorolt hatását.

Magos Dorottya, az Accenture energetikai vállalatok üzletágának menedzsere az energetikai vállalatok előtt álló informatikai kihívásokat és arra adható informatikai válaszokat mutatta be, kiemelt hangsúlyt fektetve az eszközgazdálkodás, az ügyfélkezelés és a rendszerintegráció területeire.

Eric Straalman, az Autodesk EMEA régióban felelős térinformatikai termékek értékesítési vezetője a térinformatikai adatok kezeléséről, az ezek használatára felkészített adatbázisok és a tárgyieszköz-nyilvántartó rendszerek működéséről tartott előadást, melyben hangsúlyozta az új rendszerek adta adatminőséget, gyorsabb hozzáférést és megbízhatóbb adatokat is a jobb, informáltabb döntések meghozatalához.

Csendes Balázs, a Unisys Magyarország üzletág igazgatója a Revenue Assurance (Árbevétel biztosításról) tartott előadásában egy a teljes cégre kiterjedő módszerről beszélt, ami biztosítja, hogy minden szolgáltatás teljes mértékben számlázásra és kifizetésre kerüljön, mivel szakértők szerint a közműszolgáltató cégek a szolgáltatások értékének 3-11%-át nem realizálják a bevételükben. Ennek neve árbevétel szivárgás.

Szarka Attila, az APC Kereskedelmi Képviselettől bemutatta, hogy melyek azok a fontosabb IT trendek, amelyek befolyásolják az adatközponti infrastruktúrát, hogy milyen új hűtési problémák jelentkeznek, illetve várhatóak a közeljövőben, valamint egy nagysűrűségű hűtési megoldás összehasonlító elemzését is ismertette.

Benke Gábor, a DÉMÁSZ NyRT. ÁRTEMISZ Műszaki Információs Rendszer projekt vezetője esettanulmányi előadásában bemutatott egy új megoldást, amelyet a hálózat üzemirányítási feladatainak támogatására – a SCAD rendszer és a hálózat térképi adatbázisának együttműködésére alapozva – hoztak létre, új lehetőségeket nyitva a hálózat karbantartás tervezése, a fogyasztók üzemzavari értesítése, és a fogyasztói hibabejelentések kezelésének területén.

A konferencia záróelőadásában Zsebők Lajos, a Fejérvíz Zrt. kommunikációs és minőségfejlesztési főmérnöke esettanulmányi prezentációjában bemutatta egy közepes méretű víziközmű-szolgáltató cég informatikai igényeit, korábbi megoldásait, az SAP Core moduljai és az ISU, valamint a bevezető cég kiválasztásának megfontolásait. Kitért a projektindításra; megoldandó folyamatok – SAP rendszer – adatok – humán vonatkozások négyesében elemezte a projektlépéseket, ismertette a bevezetés nehézségeit, sikereit, az elért eredményeket, végül kitért a levonható tanulságokra.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés