Connect with us

technokrata

Topmenedzserek a Magyar Telekomnál: üstökösök és hullócsillagok

Dotkom

Topmenedzserek a Magyar Telekomnál: üstökösök és hullócsillagok

Az utóbbi időben nagy volt a mozgás a vállalati hierarchia legmagasabb csúcsain.

Különösen az IT és telekommunikációs szektorra jellemző, hogy a vezetők néhány évente új kihívások és tapasztalatok után néznek, amit nem mindig a cégüknél találnak meg. A jelenség azonban nem káros, sőt a frissítés kifejezetten hasznos lehet a gyorsan változó technológiai iparban. Összeállításunkban megpróbálunk teljes képet adni a legnagyobb hazai távközlési vállalatnál történt személyi változásokról.

A vállat vasmagja Straub Elek, elnök-vezérigazgató, aki egyben az Ügyvezető Bizottság elnöke; dr. Pásztory Tamás; emberi erőforrás és jogi vezérigazgató-helyettes; Tankó Zoltán, vezérigazgató-helyettes, a T-Systems vezetője; Peter Janeck, vezérigazgató-helyettes, a Hálózati rendszerek divízió vezetője; Simó György, a T-Online vezérigazgatója, az Internet Szolgáltatások Divízió vezetője; Winkler János, vezérigazgató-helyettes, a T-Mobile vezetője.

A felsővezetésben nemigen történt nagy változás, leszámítva, hogy 2003. novemberében az akkor még Axelero Internet éléről távozott Drajkó László, akit Simó György váltott a pozíciójában. Winkler János tisztsége a T-Mobile Magyarország beolvadásával átalakult, így lett a mobilszolgáltató vezérigazgatójából a Magyar Telekom Mobil Szolgáltatások Üzletágának vezetője és a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese. Persze a háttérben zajló huzavona végeredménye az is lehet, hogy Straub Elek elnök-vezérigazgatónak mennie kell a montenegrói leányvállalat által megkötött szerződések miatt. Lehetséges utódai között emlegetik Winkler Jánost, Simó Györgyöt, valamint Klaus Hartman pénzügyi vezérhelyettes helyére érkezett Thilo Kusch-t is.

Drajkó László egyébként távozását követően konzulensként támogatta a Graphisoft építőipari folyamat modellező termékének piaci megjelenését, majd a vállalat nemzetközi értékesítési igazgatójává nevezték ki. Simó György pedig néhány hete megkapta a Dale Carnegie & Associates Vezetői Minőség Díját . Az 1912-ben Amerikában alapított Dale Carnegie & Associates, Inc. a világ vezető humánpolitikai, szervezetfejlesztéssel, integrált HR rendszerek bevezetésével és működésével foglalkozó vállalata, amely jelenleg 76 országban tevékenykedik. 1985-ben létrehozták a Leadership Award-ot, azaz a Vezetői Minőség Díját, amelyet annak a vállalatvezetőnek ítélnek oda, aki a cég jövője szempontjából kiemelt fontossággal kezeli az emberi erőforrás, az innováció, és a szervezeti kreativitás fejlesztését. Magyarországon korábban Sugár András, a Westel Mobil Távközlési Rt. vezérigazgatójaként részesült ugyanebben az elismerésben. A Leadership Award odaítélésében döntő szerepet játszott, hogy Simó György tudatos vállalatfejlesztést hajtott végre a T-Online Magyarország Zrt.-ben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin