Connect with us

Hirdetés

technokrata

Topmenedzserek a Magyar Telekomnál: üstökösök és hullócsillagok

Dotkom

Topmenedzserek a Magyar Telekomnál: üstökösök és hullócsillagok

Az utóbbi időben nagy volt a mozgás a vállalati hierarchia legmagasabb csúcsain.

Különösen az IT és telekommunikációs szektorra jellemző, hogy a vezetők néhány évente új kihívások és tapasztalatok után néznek, amit nem mindig a cégüknél találnak meg. A jelenség azonban nem káros, sőt a frissítés kifejezetten hasznos lehet a gyorsan változó technológiai iparban. Összeállításunkban megpróbálunk teljes képet adni a legnagyobb hazai távközlési vállalatnál történt személyi változásokról.

A vállat vasmagja Straub Elek, elnök-vezérigazgató, aki egyben az Ügyvezető Bizottság elnöke; dr. Pásztory Tamás; emberi erőforrás és jogi vezérigazgató-helyettes; Tankó Zoltán, vezérigazgató-helyettes, a T-Systems vezetője; Peter Janeck, vezérigazgató-helyettes, a Hálózati rendszerek divízió vezetője; Simó György, a T-Online vezérigazgatója, az Internet Szolgáltatások Divízió vezetője; Winkler János, vezérigazgató-helyettes, a T-Mobile vezetője.

A felsővezetésben nemigen történt nagy változás, leszámítva, hogy 2003. novemberében az akkor még Axelero Internet éléről távozott Drajkó László, akit Simó György váltott a pozíciójában. Winkler János tisztsége a T-Mobile Magyarország beolvadásával átalakult, így lett a mobilszolgáltató vezérigazgatójából a Magyar Telekom Mobil Szolgáltatások Üzletágának vezetője és a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese. Persze a háttérben zajló huzavona végeredménye az is lehet, hogy Straub Elek elnök-vezérigazgatónak mennie kell a montenegrói leányvállalat által megkötött szerződések miatt. Lehetséges utódai között emlegetik Winkler Jánost, Simó Györgyöt, valamint Klaus Hartman pénzügyi vezérhelyettes helyére érkezett Thilo Kusch-t is.

Drajkó László egyébként távozását követően konzulensként támogatta a Graphisoft építőipari folyamat modellező termékének piaci megjelenését, majd a vállalat nemzetközi értékesítési igazgatójává nevezték ki. Simó György pedig néhány hete megkapta a Dale Carnegie & Associates Vezetői Minőség Díját . Az 1912-ben Amerikában alapított Dale Carnegie & Associates, Inc. a világ vezető humánpolitikai, szervezetfejlesztéssel, integrált HR rendszerek bevezetésével és működésével foglalkozó vállalata, amely jelenleg 76 országban tevékenykedik. 1985-ben létrehozták a Leadership Award-ot, azaz a Vezetői Minőség Díját, amelyet annak a vállalatvezetőnek ítélnek oda, aki a cég jövője szempontjából kiemelt fontossággal kezeli az emberi erőforrás, az innováció, és a szervezeti kreativitás fejlesztését. Magyarországon korábban Sugár András, a Westel Mobil Távközlési Rt. vezérigazgatójaként részesült ugyanebben az elismerésben. A Leadership Award odaítélésében döntő szerepet játszott, hogy Simó György tudatos vállalatfejlesztést hajtott végre a T-Online Magyarország Zrt.-ben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés