Connect with us

technokrata

Somlyai Dóra távozóban a Pannontól

Dotkom

Somlyai Dóra távozóban a Pannontól

A T-Mobile után távozik a Pannon vállalati kommunikációs igazgatója is.

Bár a magas fluktuáció általában egészségtelen folyamatok jele a vállalatoknál, bizonyos pozíciókra nem feltétlen vonatkozik. Különösen az IT szektorra jellemző, hogy a vezetők néhány évente új kihívások és tapasztalatok után néznek, amit nem mindig a cégüknél találnak meg. A jelenség azonban nem káros, sőt a frissítés kifejezetten hasznos lehet a gyorsan változó technológiai iparban. Az mellett viszont semmiképp sem lehet elsétálni, hogy az utóbbi időben a két nagyobb hazai mobilszolgáltatónál van mozgás.

Legutóbbi meglepő bejelentés, hogy 2006. október 31-ével távozik tisztségéből Somlyai Dóra, a Pannon vállalati kommunikációs igazgatója. Somlyai Dóra több mint két és fél éve dolgozott a vállalati kommunikációs igazgatóság élén, korábban a mobilcég üzleti szolgáltatásainak marketing igazgatója volt. Somlyai működése idején alakult meg a Pannon Példakép Alapítvány, s lett a társaság a magyar női kézilabda-válogatott és a nemzeti jégkorong-együttes főtámogatója. A Pannon megkezdte új sajtó- és információs igazgatója kiválasztását.

Ove Fredheim – aki közel-távol ugyanabban az időszakban érkezett a Pannonhoz, mint Somlyai Dóra – méltatta kolléganőjét: „Dóra jelentős szerepet vállalt abban, hogy a Pannont Magyarországon jó kapcsolatokat ápoló céggé és a társadalmi felelősségvállalás fontos szereplőjévé tegye.” A távozással kapcsolatban csupán annyit mondott, hogy Somlyai a magyar piacon folytatja a pályafutását.

November végén távozik a Magyar Telekom Mobil Szolgáltatások Üzletágától (T-Mobile) G. Németh György kommunikációs igazgató, aki a legnagyobb hazai mobilcégnél eltöltött tíz év után új feladatok és kihívások során kívánja kamatoztatni tapasztalatait. G. Németh György feladatait megbízott igazgatóként ideiglenesen Liptay Gabriella, a mobil üzletág jelenlegi kommunikációs igazgatóhelyettese, a marketingkommunikációs terület vezetője látja el.

Sugár András 2005. szeptember 6-ától távozott a T-Mobile Magyarország éléről. 2006. január 20-ai hatállyal Winkler János foglalta el a T-Mobile Magyarország megüresedett vezérigazgatói pozícióját. Tisztsége a T-Mobile Magyarország beolvadásának cégbírósági bejegyzését követően átalakult, így a Magyar Telekom Mobil Szolgáltatások Üzletágának vezetője, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettesévé lett.

A sornak természetesen még nincs vége, a Westel márkanevének módosításával elindult, a T-Mobile beolvadásával folytatódó folyamatok minden bizonnyal még eredményeznek kisebb-nagyobb változásokat a menedzsmentekben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin