Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internetes fenyegetések: az ember a gyenge láncszem?

Dotkom

Internetes fenyegetések: az ember a gyenge láncszem?

“A technológiában csak egy bizonyos mértékig bízhatunk”

Mára már mindennapi életünk részévé vált az a folyamatos küzdelem, amelyet az egyre növekvő rosszindulatú fenyegetések elleni védekezés jelent. A felelősség megoszlik a biztonsági megoldások szolgáltatói és a felhasználók között. A megfelelő technológiai megoldás használata csak bizonyos fokig képes védelmet biztosítani, a küzdelem sikeréhez a felhasználók aktív, folyamatos odafigyelésére is szükség van.

„A technológiában csak egy bizonyos mértékig bízhatunk” – mondta Jamz Yaneza, a Trend Micro vezető fenyegetéselemzője – „A felhasználók sajnos még ma sem tudják felmérni, hogy valójában milyen veszélyekkel járhat, ha felelőtlen online tevékenységet folytatnak. A legtöbben nyugodt szívvel kattintanak rá gyanús mellékletekre, amelyek látszólag ismerősöktől, családtagoktól érkeztek.”

A Trend Micro kimutatta, hogy habár a globális fertőzések száma csökkent az utóbbi öt évben, a rosszindulatú kódok támadásai továbbra is komoly veszélyforrást jelentenek, amelyek elmulasztott üzleti lehetőségeket, valamint idő- és erőforrásbeli veszteségeket is okozhatnak. A rosszindulatú kódok szerzői egyre kifinomultabb módszerekkel támadnak, és amíg korábban a kétes hírnévre vágyó amatőrök adatok törlése céljából írtak férgeket és vírusokat, addig manapság a támadókat kizárólag a pénzszerzés motiválja.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés